Jon Jones pao na doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.08.2017 08:05h Autor:

Jon Jones

Sreća nije trajala dugo za Jona Jonesa. Novopečeni stari UFC prvak je pao na doping testu uoči UFC-a 214!

Vijest je potvrdio UFC objavom na svojim službenim stranicama. Prema pisanju nekih medija, UFC će uzeti pojas Jones i vratiti ga prvotnom vlasniku – Danielu Cormieru. Predsjednik UFC-a Dana White je demantirao tu informaciju te je ESPN-u rekao da kompanija još uvijek nije donijela odluku o tome.Prema do sada poznatim informacijama Jones je pao na testu koji je uzet poslije vaganja za UFC 214, odnosno 28. srpnja, potvrdila je USADA-a. Navodno je kod kontroverznog borca u tijelu pronađen steroid turinabol, za koji će je propisana suspenzija od najmanje dvije godine, odnosno duža suspenzija za prijestupnike koji su “ponavljači”.

Jones je pao na doping testu i uoči UFC-a 200, a tada je suspendiran na godinu dana. U tijelu su mu pronađeni clomiphene i letrozol. Kasnije se branio da je koristio pilule za potenciju.S obzirom da je meč u Anaheimu regulirala Atletska Komsija Kalifornije i oni su se oglasili…

“Atletska Komisija Kalifornije je obaviještena o padu na doping testu Jona Jonesa i trenutačno se bavi tim slučajem. Komisija će čitavoj stvari pristupiti vrlo pažljivo i poduzet ćemo sve mjere kako bi što kvalitetnije analizirali slučaj. Kao i svi borci i gospodin Jones ima svoja prava i Komisija će zajedno s USADA-om raditi na tome da dobije sve potrebne informacije”, stoji u izjavi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI