Jon Jones više nije zainteresiran za tešku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.06.2016 10:55h Autor:

Jon Jones

Jon Jones je odustao od planova da se jednoga dana okuša u teškoj kategoriji. 28-godišnji P4P najbolji borac na svijetu sprema se za revanš s Danielom Cormierom koji trenutno drži poluteškaški pojas Jonesu oduzet zbog suspenzije i više ne razmišlja o prelasku u tešku kategoriju već se želi koncentrirati na svoje nasljedstvo najboljeg poluteškaša u povijesti.

“Da budem iskren, teška kategorija mi više nije privlačna kao što je nekada bila. Sada imam skoro 30 godina i neću rasti više od ovoga. Ovo je manje-više moja veličina, i lako se spuštam u polutešku kategoriju. Kako starim i sazrijevam tako i shvaćam stvari poput dijete sve ozbiljnije. Lakše mi je održavati dijetu i nikda nisam fulao kilažu.”

Što se tiče planova za polutešku, “Bones” i dalje ima isti plan koji je već ranije spominjao. Nakon što ponovno riješi Comriera smatra da mu je dužnost suočiti se s Anthonyjem Johnsonom, ali također želi dati još jednu šansu čovjeku koji ga je 2013. zamalo koštao naslova, Alexanderu Gustafssonu.

“Voli bih u nekom trenutku revanširati s Gustafssonom. Anthony Johnson je borac kojeg očito moram maknuti s puta. Ponovno poraziti Cormiera je bitno za moje naslijeđe. Ta tri imena, to su borci s kojima se želim najviše boriti i to je to. Trenutno ne mogu gledati dalje od tog.”

Jones je porazio Cormiera u siječnju 2015. nakon čega je suspendiran te mu je oduzeta titula. U travnju se vratio aktivnom natjecanju osvojivši privremeni pojas protiv Ovincea Saint Preuxa. Revanš s Cormierom i borba za ujedninjenje titula na rasporedu je 9. srpnja u sklopu UFC 200 priredbe u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI