Jones, Lesnar i Machida uklonjeni s UFC-ove rang liste

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.08.2016 11:13h Autor:

Jon Jones, Brock Lesnar & Lyoto Machida

Tri UFC zvijezde više nisu dio službenog rankinga nakon što je UFC preko vikenda uklonio Jona Jonesa, Brocka Lesnara i Lyota Machidu s liste najboljih boraca po kategoriji.

Sva tri borca upletena su u doping skandale. Privremeni prvak poluteške kategorije Jones maknut je početkom srpnja iz glavne borbe UFC-a 200 protiv prvaka Daniela Cormiera zbog testa pozitivnog na dva blokatora estrogena, supstance kojima se prikriva korištenje steroida. “Bones” je uklonjen i s ljestvice P4P najboljih boraca koju je predvodio prije pada na testu, a može se pretpostaviti da mu je oduzet i privremeni pojas iako još nema službene potvrde.

Ra razliku od Jonesa, Lesnar je nastupio na UFC 200 priredbi porazivši Marka Hunta jednoglasnom odlukom sudaca, ali je nakon borbe otkriveno da je također pao na blokator estrogena i to u dva različita testa. Bivši prvak teške kategorije nakratko se vratio na rang listu zauzevši upravo Huntovo 8. mjesto, no to čini se nije dugo trajalo.

Bivši prvak poluteške kategorije i izazivač u srednjoj, Machida, još je u travnju sam priznao korištenje nedozvoljenog sredstva, iako tvrdi kako nije znao da se radi o zabranjenoj supstanci. Machida je bio rangiran na osmom mjestu u srednjoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI