Joseph Duffy: Ne zanima me Conor, gradim svoj UFC put

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.03.2015 17:51h Autor:

Joseph Duffy

U subotu će se napokon dogoditi UFC debi Josepha Duffya. Iako ovaj Irac nije mogao izbjeći pitanje o Conoru McGregoru, on ne želi razmišljati o njemu. Rekao je kako gradi svoj UFC put.

Joseph Duffy došao je u UFC kao posljednji čovjek koji je pobijedio Conora McGregora (billo je to 2010. godine u Cage Warriorsima) i sigurno će trebati proći još neko vrijeme dok ga MMA mediji budu predstavljali drugačije. Naravno, često se spominje i pitanje mogućeg revanša (iako je Duffy u kategoriji iznad), no "Irish Joe" je odlučio na neko vrijeme prekinuti te insinuacije.

"Svi znamo da je Conor u UFC-u puno bolje plasiran od mene i puno veća zvijezda te nas nema smisla stavljati u isti kontekst. On ima svoju priču, a ja gradim svoj UFC put. Conor McGregor me ne zanima, cijenim ga kao borca, no nema smisla razmišljati o borbi s njim. Imam svoj tempo kojim mislim napredovati", rekao je 27-godišnji Duffy.

Štoviše, cijela ta priča oko njega mu i smeta oko koncentracije za borbu koja je ispred njega, a to je i rekao: "Sve što se događa oko mene i govori nije bitno. Ja imam svog protivnika, a to je Jake Lindsey i samo me on zanima. Korak po korak, kako sam i rekao."

Zanimljivo, Duffy se za ovu borbu pripremao u kanadskom Tristar timu, koji bi mu mogao postati i stalna baza. Objasnio je zašto se odlučio baš za njih i trenera Zahabija: "Svi borci u tom timu su kvalitetni. Rade pametno, puno razmišljaju u borbi i podosta su pažljivi. Isto tako, nema nikakvog egoizma, tako da sam se jako dobro uklopio. Tamo rade izuzetno kvalitetni treneri i redovno proizvode borce iz samog svjetskog vrha."

Njegov protivnik Jake Lindsey je mladi borac skora 9-2, no u svoja dva UFC nastupa doživio je poraze prekidom. Ipak, Duffy ga nema namjeru podcijeniti: "Jake je imao sjajan skor prije dolaska u UFC i možda nije očekivao takvu razliku u kvaliteti te je doživio poraza. To se moglo dogoditi svakome, no vjerujem kako je sad svjestan gdje je i nikako ne očekujem lakog protivnika."

Duffy i Lindsey nalaze se na uvodnog programu subotnjeg UFC 185 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI