Kizer: Ako Anderson ikada pokuša nešto slično, za njega je Nevada prošlost!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2012 07:03h Autor:

Silva i Sonnen

 

I dalje se vuku repovi borilačkog spektakla koji smo proteklog vikenda pratili iz Las Vegasa. Dakako, riječ je o meču između Andersona Silve i Chaela Sonnena koji se održao na UFC-u 148. Kamp bivšeg izazivača je nezadovoljan ponašanjem Brazilca za vrijeme dvoboja, no ipak neće uložiti nikakvu službenu žalbu Atletskoj Komisiji jer su svjesni kako za to nemaju dovoljno temelja.

Ipak, veliko upozorenje Silvi uputio je direktor Komisije Keith Kizer doslovce mu priprijetivši – “napraviš li to još jednom, više se nećeš boriti u Nevadi!” Kizer je mislio na udarac ramenom u glavu koji se dogodio na press konferenciji, a izjavio je i da “je vrlo nezadovoljan načinom na koji se Anderson ponašao uoči i tijekom borbe”. Komisija je navodno poslušala i Sonnenovo mišljenje, a prema njemu, Anderson zbog toga ne bi trebao biti kažnjen.

“Chael je bio spreman oprostiti Andersonu na onome što je ovaj učinio. Ponašao se puno časnije nego Silva, čak i previše časno nego što je trebao u tom trenutku. Rekao sam Andersonu da ukoliko napravi sličnu stvar ikada više, njegove borbe u Nevadi su završene”, poručuje Kizer.

Čelnika Komisije su priupitali i o pokušaju Silvinog varanja uoči samog meča kada je Vaselin s lica prebacio na tijelo razmazavši ga kako ga Chael ne bi mogao lako dohvatiti. Kizer je priznao da je Silvin pokušaj varanja bio ozbiljniji nego što su u prvi mah shvatili. Navodno mu je na njegov potez ukazao sam Lorenzo Fertitta, a zatim je i sudac Yves Lavigne shvatio što se događa te je obrisao Brazilca.

“Ako se Andersonova sljedeća borba neće održati u Nevadi, nije me briga što će se s njim dogoditi”, poručio je Kizer i dodao:

“Neovisno o tome što je bio uzoran u prošlosti, ako napravi još nešto slično onome na vaganju, morat će se boriti negdje drugdje. Gotov je u Nevadi.”

Navodno se Silva nakon ove izjave ispričao, a kao opravdanje je istaknuo riječi koje je Sonnen izgovorio o njegovoj ženi.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI