Koliko je Hendricks zapravo bio bolji od GSP-a (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2014 17:51h Autor:

Georges St-Pierre i Johnny Hendricks

Sigurno se svi sjećate borbe Johnny Hendricksa i Georgesa St-Pierrea te sudačke odluke koja je pojas prvaka ostavila legendarnom kanadskom borcu. Dugo se govorilo kako je odluka nepravedna, kako je Hendricks bio bolji, a to još uvijek i on tvrdi. Vi sad imate priliku još se jednom uvjeriti u to!

Johnny Hendricks je u ožujku postao UFC-ov prvak, no ako se njega pita, on je pojas trebao osvojiti već u prethodnoj borbi, koja se dogodila 16. studenog 2013. godine. Tad se napokon sastao protiv Georgesa St-Pierrea, legendarnog Kanađanina, koji je taj pojas držao punih šest godina, deset ga puta obranivši prije te borbe.

Prvak je obranio svoj pojas, no bila je to, po mnogima, jedna od najkontroverznijih odluka, ne samo te godine, nego i uopće, no sama statistika borbe pokazala je da je zapravo sve bilo vrlo izjednačeno. U konačnom zbroju, nakon pet rundi. GSP je Hendricksa rušio tri puta, dok je ovaj njega dva. Hendricks je pogodio 142, a GSP 125 udaraca, no onih efektnih je bilo više na strani prvaka, dok je kontrola bila dvije minute više na strani "Big Riga".

Vi imate, zahvaljujući UFC-u, koji je tu borbu postavio na svoj kanal, priliku ponovno pogledati cijelu borbu i godinu dana nakon njenog održavanja mirne glave prosuditi jesu li suci bili u pravu ili su pogriješili. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI