Kriminalno zakinut Dober! Najgora sudačka odluka u povijesti UFC-a (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2015 10:00h Autor:

Screenshot

Za ne povjerovati! Upravo tako bi se mogla opisati odluka suca u meču Leandra Silve i Drewa Dobera koja je doslovno šokirala MMA svijet i koja bi se mirne duše mogla nazvati "jednom od najgorih u povijesti ovog sporta". Meč je održan noćas u Brazilu na UFC Fight Night 62 priredbi.

Što se točno dogodilo? Dober, je naime, kontrolirao svog protvnika na parteru iz "polugard" pozicije, a ovaj se pokušavao braniti tako što mu je glavu uhvatio u zahvat koji se popularno zove giljotina. Da Amerikanac nije bio u nikakvoj opasnosti, bilo je jasno svakome tko je ikada pratio MMA, a oni koji su se i okušali u BJJ-u ili grapplingu znaju da je protivnika gotovo nemoguće "zadaviti" dok on leži na vama u "polugardu". No, sudac je očito vidio nešto što nitko drugi na čitavom planetu nije. Spustio se blizu akcije i opipao je ruku Dobera kao da želi provjeriti je li ovaj izgubio svijest. I odlučio je prekinuti meč sugeriravši da je Amerikanac u nesvijesti što očito nije bio slučaj. Dober je u nevjerici pokušao nastaviti dalje, no sudac nije uvažio njegov trud, nego je bio uporan u namjeri da prekine meč. I Silva u prvi mah nije shvatio što se događa, ali je onda prihvatio sramotnu odluku i počeo slaviti.

Ako vas zanima kako se zove ime ovog suca… on je Eduardo Hendy. Loša stvar za Dobera jest da UFC u ovakvim situacijama ne može napraviti gotovo ništa, a rijetko kada se odluka mijenja i od strane Atletske Komisije. Dodatna loša stvar za Amerikanca jest što mu je ovo bio treći poraz u četiri nastupa za elitnu promociju…

Pogledajte i sami!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI