Lewis želi Hunta, ali je otvoren za “crnački zločin” s Ngannouom

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.02.2017 10:28h Autor:

Derrick Lewis & Francis Ngannou

Derrick Lewis je u opasnom naletu. Nokautom Travisa Brownea prije desetak dana u Halifaxu “Crna Zvijer” je upisala šestu uzastopnu pobjedu, u oktogonu i pred njim su preostale samo borbe s najjačim borcima UFC-ove teške kategorije.

Još jedan teškaš, Francis Ngannou, u posljednje se vrijeme razornim nokautima probio u vrh divizije i MMA zajednica već bruji o potencijalnom meču s Lewisom koji, čini se, nema ništa protiv.

“Da, borit ću se s njim. On je stvarno dobar. Ovo je Amerika, znate da ovdje vole gledati zločin ‘crnac na crnca’, obožavaju to. Ja ću im to dati.”

No, iako je Ngannou budućnost teške kategorije, možda i budući prvak, Lewis ga trenutno  ne smatra dovoljno velikim imenom te za iduću borbu želi poznatijeg borca.

“Ngannou i ja smo slični po rankingu stoga bih se volio boriti s nekim tko je veći izazov. Vjerujem da je Mark Hunt veći izazov. Ako pobijedim Francisa to me neće stvarno učiniti većom zvijezdom, niti me približiti pojasu. On se još nije borio s najboljim borcima, samo s jednim, ali istina je da gazi kroz sve njih.”

Zanimljivo je istaknuti da je Ngannou zapravo rangiran jedno mjesto iznad Lewisa (6) dok je Hunt jedno mjesto ispod njega (8). Ali s obzirom na Huntovu popularnost Lewisova želja ima smisla, naročito ako Hunt ovog vikenda na UFC-u 209 pobijedi trećerangiranog Alistaira Overeema.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI