Luke Rockhold: Bisping je nakon meča pokazao svoj pravi karakter

UFC 08.06.2016 11:18h Autor:

Luke Rockhold

Poraz od Michaela Bispinga na UFC-u 199 i gubitak titule koji je došao s njim bili su bolni za bivšeg prvaka srednje kategorije Lukea Rockholda. No još je bolniji bio način na koji se Bisping nosio nakon borbe i zato se neprijateljska atmosfera nastavila na press konferenciji, tvrdi Rockhold. U objavi na Instagramu Rockhold je objasnio da je bio ljut na Bispinga koji mu se, unatoč činjenici da je borba završena, nastavio rugati i pokazivati nepoštovanje.

“Verbalni rat i nabrijavanje borbe jedna je stvar, ali u onom trenutku nakon što je borba zavšena na svjetlo izlazi pravi karakter osobe. Nakon naše prve borbe ja sam ga podigao s poda i pokazao mu poštovanje koje zaslužuje. Bisping je stvarno pretjerao kad je došao do mene, ne da mi pruži ruku, već da se nastavi rugati. Po meni je to bio besklasan čin s njegove strane. Zato sam bio tako ljut na press konferenciji. Ne udarate čovjeka kad je već na podu.”

Rockhold je Bispinga 2014. pobijedio i završio u dominatnom stilu. Zato ga Rockhold u revanšu podcijenio, uz što mu se Britanac verbalnim provokacijama uspio zavuči pod kožu što je dovelo do lošeg nastupa. Ipak, Rockhold je čestitao Bipingu na velikom uspjehu.

“Volim ovaj sport i sve što on nudi. Kaotičan je to svijet, ali nagrada daleko premašuje rizik. Dopustio sam da pritisak situacije utječe na mene i umjesto da ostanem propračunat i osiguram pobjedu ja sam osjetio potrebu za dokazivanjem i htio sam napraviti primjer od njega. Podcijenio sam svog protivnika i platio sam zbog toga. Forsiranje borbe nije moj stil, a time sam njemu ostavio vrata širom otvorena. Moram odati priznanje Michaelu jer je čvrst borac i iskoristio je situaciju.”

No za Rockholda nema predaje. Bivši prvak već planira povratak, a Bipingu je za kraj poslao poruku.

“Bio sam već u ovoj situaciji i uvijek sam se vratio jači. Isto će biti i ovaj put. Vratit ću se kući, zaliječit ću ozljede i vratit ću se bolji nego prije. Bispinže, vidjet ćemo se uskoro i onda ću završti ovo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI