Maia: Brazilci se ne bi trebali boriti međusobno

UFC 20.01.2012 14:03h Autor:

Demian Maia vs. Mark Munoz

Nakon ozljede Marka Munoza, Michael Bisping odabran je za sljedećeg Sonnenova protivnika u meču koji pobjedniku donosi borbu s prvakom Andersonom Silvom, a time je Maia ostao bez protivnika.

Demianu Maiai  potom je dodijeljen Chris Weidman, a Dana White je rekao kako je borbu prvo ponudio Rousimaru Palharesu koji je na UFC-u 142 brzo svladao Mikea Massenzija.

Palhares je odbio meč koji bi donio sudar dva majstora BJJ-a.

Sada Maia govori da bi on također odbio meč:

“Bile su neke glasine. Ali i pretpostavljao sam da neće biti ništa od toga jer  on se tek borio. Nema smisla da ulijeće u novu borbu. “Toquinho” je nekoliko mjeseci trenirao za tu borbu i ako je ona brzo završila ne znači da se nije istrošio.”

“Iskreno, brazilske fanove više zanimaju naše borbe protiv gringosa (stranaca). Ima samo nekoliko Brazilaca u srednjoj kategoriji i mislim da osim u slučaju borbe za naslov Brazilci se ne bi trebali međusobno boriti.”

Na UFC-ovom rosteru srednje kategorije trenutno se nalazi sedam Brazilaca. Uz Maiaju tu su Vitor Belfort, Ronny Markes, Rafael Sapo, Anderson Silva, Wanderlei Silva i Rousimar Palhares.

Maia se također nije požalio zbog promjene protivnika:

“Ne radi se tu o pravdi i nepravdi. To nije rangiranje kao u amaterskom sportu. Tko će dobiti priliku ovisi o tržištu. Naravno, morate pobjeđivati. Nadam se da će pobjeda protiv Weidmana imati istu vrijednost kao da sam se borio protiv Bispinga. Nisam ja odlučio da se ne borim s njim.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI