Mala utjeha: UFC isplatio Doberu bonus kao da je pobijedio!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2015 10:55h Autor:

Screenshot

UFC je odlučio isplatiti bonus za pobjedu Drewu Doberu unatoč tome što je sudac noćas na UFC FN 62 prirebi prekinuo njegov meč protiv Silve sugeriravši kako je Amerikanac u nesvijesti zbog nepostojećeg gušenja. Ovo nije rijetkost, dapače, UFC je često znao ovako reagirati na sudačke pogreške jer drugo ništa u stvari niti ne mogu napraviti. Suci su u ingerenciji Atletskih Komisija koje ih angažiraju i kojima odgovaraju. White je reagirao još tijekom priredbe napisavši na svom Twitteru "da je to sudac koji više nikada ne bi trebao suditi", a kasnije je svoj stav pojasnio i na press konferenciji.

> Dober ima 15 dana za žalbu, White poručio "ovaj sudac više NIKADA ne bi trebao suditi"
> Kriminalno zakinut Dober! Najgora sudačka odluka u povijesti UFC-a (VIDEO)

"Znam kako Komisije funkcioniraju i da će najvjerojatnije zaštiti svog suca, no svi u ovoj sobi i na ovom planetu znaju da je ta odluka bila sranje", oštar je bio White te je dodao:

"UFC ne može napraviti ništa oko ovoga, a to je strašno. Smiješno je uopće misliti da je taj borac tapkao. Odluka bi trebala biti promijenjena u No Contest. Platit ćemo tom momku bonus za pobjedu. U tom trenutku je zapravo prolazio polugard i napredovao je u svojoj poziciji na parteru."

Spomenimo i to da su društvene mreže eksplodirale nakon ove odluke i da MMA fanovi masovno traže da sudac Herdy nikada više ne stupi u oktogon. Dober ima 15 dana za žalbu CABMMA-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI