Matt Brown želi 5-godišnje kazne za dopingirane borce: To je varanje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2015 21:10h Autor:

Matt Brown

UFC je nedavno najavio češća testiranja za sve borce van natjecanja kako bi stao na kraj doping aferama koje potresaju tu organizaciju. Mnogi borci su pozdravili taj novi "pravac" promocije za koju se bore, a sad je to napravio i velteraš Matt Brown koji smatra da bi suspenzija zbog korištenja dopinga trebala iznositi pet godina.

UFC će zatražiti od atletskih komisija da povećaju suspenzije borcima na razdoblje od dvije do četiri godine, a Brown želi rigoroznim mjerama iskorijeniti "varalice" iz MMA-ja.

"Drago mi je zbog nove politike UFC-a vezane za korištenje dopinga. Prva stvar koju treba napraviti jest strože kazne. Prvi prekršaj, petogodišnja suspenzija! Da, to će razuvjeriti puno boraca.", rekao je Matt za The Shoot.

Anderson Silva je u siječnju bio pozitivan na dva steroida, a tri mjeseca prije toga je izjavio kako "se borci uhvaćeni u konzumiranju dopinga ne bi trebali više boriti."

"To bi zbilja udaljilo borce od korištenja dopinga.", nastavio je Brown. "Malo tko bi se uspio vratiti nakon toga. Bili bi doslovno zaboravljeni nakon toga i tako bi trebalo biti."

"Ako je protiv pravila, onda je protiv pravila. To je varanje. Strože sankcije su način za ići naprijed."

Brown će se 14. ožujka na UFC-u 185 boriti protiv bivšeg prvaka Johnyja Hendricksa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI