Meksički UFC 180 dobio Bermudeza protiv Lamasa te još tri sjajne borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.08.2014 22:09h Autor:

Dennis Bermudez

UFC 180, kojeg u Meksiku predvode Cain Velasquez i Fabricio Werdum, dobio je na svoj program još četiri sjajne borbe, od kojih u prvi plan sigurno upada ona između Dennisa Bermudeza i Ricarda Lamasa. Osim te, ugovorene su borbe Kelvina Gasteluma protiv Jakea Ellenbergera, Diega Sancheza protiv Normana Parkea te Marcusa Brimagea protiv Erika Pereza.

Sve vodi k tome kako će UFC 180, koji će se održati 15. studenog u Meksiku, biti jedan od najboljih UFC-ovih evenata u ovoj godini, ako ne i u duže vremena. Danas su objavljene četiri borbe, a za tri od njih se može reći da bi uistinu trebale pružiti spektakl.

U borbi boraca iz samog vrha perolake kategorije te borbi koja bi, ovisno o odvijanjima unutar divizije, mogla dati novog izazivača prvaka, sastati će se Dennis Bermudez (14-3, 7-1 u UFC-u) i Ricardo Lamas (14-3, 5-1 u UFC-u), dva borca meksičkog porijekla. Bermudez je unutar niza od sedam uzastopnih pobjeda te može žaliti jedino što nije eksponiraniji u medijima, jer bi se već borio za naslov. Lamas je borac koji je pružio najbolji otpor Jose Aldu, nakon tog poraza je već ostvario jednu pobjedu i još jedna bi mu mogla biti dovoljno za novi pokušaj osvajanja pojasa.

U Meksiko dolazi i Diego Sanchez, UFC-ov veteran, koji će pokušati savladati britanskog borca Normana Parkea, koji je ovu borbu izborio upravo "thrash talkom", onim što npr. Bermudezu nedostaje. Sanchez je, u svojoj posljednjoj, borbi kontroverzno savladao drugog Britanca, Rossa Pearsona, dok je Parke došao do pobjede u Dublinu te u UFC-u ima četiri pobjedn i kontroverznu neodlučenu borbu, protiv Leonarda Santosa u Brazilu.

Priliku pred svojom publikom dobit će i najbolji meksički borac velter kategorije. Kelvin Gastelum, koji vrlo često spominje svoje porijeklo, ima priliku za iskorak prema samom vrhu velter kategorije, u koju se spustio prošle godine, no kod prošlog nastupa nije uspio zadovoljiti vagu. Ovaj neporaženi momak sastaje se s Jakeom Ellenbergerom. Ellenberger je ispao iz kruga kandidata za napad na titulu, nakon dva poraza u nizu, a čini se kako bi sada Gastelumu trebao poslužiti kao "gatekeeper" samog vrha divizije.

Posljednja borba je u perolakoj kategoriji, a također će gledatelji moći vidjeti jednog meksičkog borca, ovog puta pravog, a ne samo porijeklom. Erik "Goyito" Perez sastaje se s Marcusom Brimageom.

UFC 180 predvoditi će prva ovogodišnja borba za teškaški naslov, između Caina Velasqueza i Fabricia Werduma, a na programu će se naći i obje finalne borbe latinoameričkog Ultimate Fightera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI