Michael Bisping: Rockhold mi neće biti prva obrana naslova, ali postoji netko…

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.06.2016 16:51h Autor:

Michael Bisping

Tko će prvi napasti naslov Michaela Bispinga? Prema riječima novog prvaka srednje kategorije to zasigurno neće biti Luke Rockhold, čovjek kojem je prošlog vikenda na UFC 199 priredbi oduzeo titulu nokautiravši ga u prvoj rundi.

“Luke Rockhold neće biti moja prva obrana naslova. To je činjenica. Ja sam morao poraziti tri borca da bih dobio novu priliku boriti se s Lukeom. Nakon njegovog ponašanja u subotu on bi zasigurno trebao napraviti istu stvar. Nije bio ni blizu. I nije da je on pobijedio mene, pa ja njega, pa da se sad moramo odmah ponovno boriti. Prva borba je bila prije dvije godine. Nijedan od nas tada nije bio prvak. On je postao prvak, dobro za njega. I ja sam ga sad nokautirao u prvoj rundi. Luke je nevjerojatan borac. Vjerojatno je tehnički bolje potkovan od mene. No morat će otići i vratiti se staromodnim putem kao što sam ja morao”, rekao je Bisping za ESPN.

Bisping je priznao da postoji jedan borac protiv kojeg bi volio braniti titulu, međutim, nije htio otkriti o kome se radi. U svakom slučaju, red zainteresiranih izazivača postoji. Chris Weidman se trenutno oporavlja od operacije, ali će se vratiti do kraja godine. Yoel Romero je pod suspenzijom koja uskoro ističe, a tu je i “Jacare” Souza koji je nedavnom dominacijom Vitora Belforta pokazao pravu formu za napad na naslov.

“Nažalost neću vam dati nikakvo ime. Postoji netko za koga sam zainteresiran, ali konačna odluka je ionako na UFC-u. Kao prvak i ja imam pravo glasa što je zgodno. Ali ja nikada nisam odbio protivnika i sigurno to neću raditi sad kada sam prvak. Postoji dovoljno izazivača. Titulu bih definitivno volio braniti u Ujedinjenom Kraljevstvu i Dani Whiteu sam to već dao do znanja.”

Iako nije htio verbalno potvrditi za kojeg mu je borca oko zapelo postoji velika mogućnost da se radi o Danu Hendersonu. Bisping je u srijedu na Twitteru proslijedio priču o tome kako Henderson želi još jednu borbu s njim. Jasno je da bi Bisping volio revanš za možda i najteži poraz u karijeri. Naravno, Hendersonovi rezultati posljednjih godina su daleko od statusa izazivača, no način na koji je završio Hectora Lombarta na UFC-u 199 budi uspomene na UFC 100 gdje je sličnu stvar napravio Bipingu i taj bi revanš zasigurno pobudio veliki interes obožavatelja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI