Miesha Tate: Ja sam ta koja može pobijediti Cyborg

UFC 23.06.2016 16:18h Autor:

Miesha Tate & Cristiane Justino

Super borbu između Invicta FC prvakinje Cris Cyborg (Cristiane Justino) i Ronde Rousey možda nećemo nikada vidjeti, no otkako je Brazilka debitirala za najjaču MMA promociju na UFC 198 priredbi u Curitibi šanse da se suoči s nekom od UFC-ovih zvijezda veće su nego ikada.

A velika je zvijezda ovih dana Miesha Tate koja je osvajanjem titule protiv Holly Holm u ožujku postala glavno ime UFC-ove ženske bantam divizije. Tate se dvaput borila s Rousey, pobijedila je njenu krvnicu Holm, a također vjeruje da baš ona ime sve potrebne alate da zaustavi brazilsku nokaut mašinu.

“Mislim da bi bilo stvarno super boriti se protiv Cyborg, iskreno. Voljela bih zaista vidjeti kako je biti u kavezu s nekim tko ima toliku snagu. Ja ću prva priznati da fizički ne bih bila u prednosti, ali mislim da ja mogu biti ta i dokazati da imam srce, odlučnost, volju i tehniku da prebrodim takvu vrstu izazova. Intrigirana sam time, to bi me jako usrećilo”, rekla je Tate na druženju s novinarima.

Najveći problem koji priječi Cyborg da se sukobi s UFC-ovim zvijezdama je njena težina. U Invicta FC organizaciji nastupa u perolakoj kategoriji što je problem za UFC koji uopć nema tu diviziju za žene. Spuštanje u bantam jedna je, ali izuzetno teška, opcija za Justino.

“Mislim da se ona može spustiti u bantam, ali da, ona je jako velika cura. Prirodno je velika i sigurna sam da bi to za nju bilo jako teško skidanje. Morala bi izgubiti mišićnu masu. Ne bi mogla samo izbaciti vodu. Morala bi se spustiti”, zaključila je Tate.

Prije eventualnog okršaja s Justino, Tate ima pune ruke posla. Na UFC 200 priredbi u Las Vegasu 9. srpnja će braniti naslov po prvi put i to protiv opasne Amande Nunes.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI