Mirku Filipoviću Stipe Miočić dolazi u pomoć: Nikad se nisam spremao s kompletnim MMA borcem

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.03.2015 01:56h Autor:

Mirko Filipović

Mirko "Cro Cop" Filipović je borac koji nikad nije odlazio na trening kampove izvan Hrvatske i rijetko je odrađivao prave MMA sparinge. Po treći put je potpisao za UFC i 11. travnja će se opet boriti s Gabrielom Gonzagom. Mirko je zbog toga pozvao Stipu Miočića kako bi se pripremao s pravim, kompletnim MMA borcem.

Filipović je nedavno rekao Arielu Helwaniju kako se nije baš pripremao s kompletnim MMA borcem, samo s vrhunskim kick boksačima i jiu jitsu borcima.

"Uvijek sam radio sparinge s jiu jitsu i kick boksing borcima. Nikad u životu se nisam pripremao za borbu s kompletnim MMA borcem, pogotovo s nekim iz samog svjetskog vrha. Sparing je najvažniji," izjavio je Mirko.

Cro Cop i Miočić su se upoznali prošle godine kad je Stipe prvi put posjetio Hrvatsku, a sad će je opet posjetiti kako bi pomogao Mirku u meču s Gonzagom.

"Stipe je odlična osoba. Stvarno je dobar, ponizan i k tome, vrhunski mladi borac. Pred njim je definitivno svjetla budućnost."

Cro Cop je tijekom karijere u UFC-u odradio 10 mečeva, od kojih je 7 izgubio i 3 pobijedio. Jedan od razloga je i neodlaženje na vrhunske MMA trening kampove.

"Jednostavno ne mogu otići iz Hrvatske kako bih trenirao," izjavio je Mirko. "Imam obitelj i dva sina. To bi me ubilo."

"Postoji velika prednost treniranja u velikom kampu i imati mogućnost izmjenjivanja vrhunskih sparing partnera. Ali to nije opcija za mene. Ne mogu napustiti Hrvatsku."

Pa će Miočić doći u Hrvatsku, što mu neće teško pasti jer mu nedostaje zemlja svojih roditelja.

"Kick boksač ne zna kako me srušiti," pojasnio je Cro Cop. "Jiu jitsu borac me ne zna udariti na tlu. Trebam kompletnog MMA borca koji zna udarati laktovima na podu, koji zna napraviti dobar g'n'p. Sve su to veoma važne stvari u MMA-ju."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI