Muay thay borac koji je sparirao s Northcuttom: Sage nema sparing partnere, mora otići u neku ozbiljnu dvoranu

UFC 14.06.2016 14:36h Autor:

Ilya Grad & Sage Northcutt

Muay thai prvak i trener Ilya Grad prošlog je tjedna odradio sparing s UFC-ovim mladim talentom Sageom Northcuttom nakon čega je teško kritizirao Northcuttovog oca koji se neprestano mješao u trening, da bi zatim Grada optužio kako pokušava ozlijediti njegovog sina. U razgovoru za SiriusXM Grad se osvrnuo na cijelu situaciju i objasnio kako problem uopće nije u mladom borcu za kojeg smatra kako mora napustiti svog oca i Houston ako želi ozbiljno napredovati u sportu.

“On mora otići odavde u neku ozbiljnu dvoranu. Gledajte, trenira ovdje u Houstonu gdje uopće nema sparing partnera. Zato je i kontaktirao mene. Poznajem ljude iz drugih dvorana, nitko ne želi raditi s njima. To je tužno jer dobar sparing vam je potreban svakodnevno. Ne možete biti spremni ako radite malo jiu- jitse i udarate fokusere. Morate biti spremni na sve situacije, na jake udarce, na veliki umor tokom borbe. Imao sam dojam da se postavljaju prezaštitnički prema njemu”, rekao je Grad.

Grad je naglasio da je najveći problem u nadostatku kvalitetnih sparing partnera koji bi izazvali Northcuttove sposobnosti i tako mu pomogli da podigne svoje vještine na jedan novi nivo.

“On nema prave sparing partnere. Nema s kime raditi. Ima neke ljude slabije kvalitete koje napucava po dvorani i onda su svi sretni jer misle da mu dobro ide na treningu. Treba mu netko tko će ga gurnuti, tako da mu ne ide dobro, i onda će se naučiti prilagoditi.”

Grad s Northcuttom nije imamo nikakav problem i nada se da će 20-godišnjak shvatiti da su mu potrebne promjene.

“Šteta što je sve tako ispalo jer Sage je dobar klinac, zaista je. I zaista sam htio da dobije potreban trening jer kada netko dođe trenirati samnom želim da napreduje. Šteta je što nismo dobili priliku jer je njegov otac bio tamo. Tako da se uopće nije radilo o Sageu. Radilo se o njegovom treningu. Nadam se da će mu ovo iskustvo otvoriti oči.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI