Muha prvak Demetrious Johnson: Cro Cop i Arlovski su mi najveći uzori, oduvijek sam htio hlačice s hrvatskom zastavom (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.06.2016 11:37h Autor:

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson, jedini prvak UFC-ove muha kategorije, i po mišljenju mnogih najbolji borac na svijetu, otkrio je dva borca koji su ga inspirirali u počecima njegove karijere. Član najniže težinske kategorije inspiraciju je pronalazio u velikim dečkima, Andreiju Arlovskom i Mirku Cro Copu Filipoviću.

“Mighty Mouse” je prošlog vikenda bio gost na Q&A druženju s fanovima uoči UFC 199 priredbe koja se održala u Inglewoodu u Kaliforniji. Jedna obožavateljica upitala ga je tko su mu bili uzori dok je započinjao karijeru, a Johnson je naveo dva europska borca:

“Uzor mi je bio Andrei Arlovski. Sviđa mi se način na koji je boksao. Zatim, Cro Cop. Sviđa mi se kako je bacao high kick. Tako da, iskreno, njih dvojicu sam zaista volio. Kad bi mi ljudi rekli,’Moraš vidjeti nekog drugog borca…’. ja bih rekao,’Pa baš i ne’. Ja volim Andreija i Cro Copa. Nisam Hrvat, ali sam oduvijek htio imati hlačice koje su napola hrvatska zastava, a napola crne. U dvorani bi mi rekli,’Čovječe, ali ti nisi Hrvat’, a ja bih rekao,’Čovječe, Cro Cop je prava stvar’. To su dva borca koji su mi bili uzor dok sam odrastao.”

Johnson je trenutno rangiran na 2. mjestu ljestvice P4P najboljih boraca na svijetu, odmah iza Jona Jonesa. Naslov u muha kategoriji obranio je već osam puta, a cilj mu je skinuti rekord Andersona Silve (10). Priliku da dođe korak bliže ostvarnju cilja imat će 30. srpnja kada će se na UFC-u 202 suočiti s Wilsonom Reisom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI