Na Fight Night u Manili dodani Mousasi vs. Philippou i Lim vs. Magny

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.03.2015 13:22h Autor:

Gegard Mousasi

UFC je u utorak objavio kako su dodane dvije borbe na njihov event u Manili koji će se održati 16. svibnja na Filipinima. Event predvode Urijah Faber i Frankie Edgar, a kao sunaslovna borba je postavljena ona između Gegarda Mousasija i Constantinosa Philippoua. Hyun-Gyu Lim i Neil Magny su postavljeni kao treći par glavnog dijela priredbe.

Mousasi se nalazi na sedmom mjestu službene UFC ljestvice srednje kategorije, dok je Phillipou 12. Gegard je u svom posljednjem meču nokautirao Dana Hendersona na Fight Nightu u Stockholmu, a istu stvar je u svibnju 2014. postigao Costas, u borbi protiv Lorenza Larkinom.

Gegard je inače u malim problemima otkad je stigao u UFC, odnosno nikako mu ne uspijeva spojiti dvije bitne pobjede. Do sada je savladao Latifia, Munoza i Hendersona, no između su se dogodili porazi od Lyota Machide i Jacarea Souze. To je skor koji nikako ne može zadovoljiti bivšeg Dream i Strikeforce prvaka. Phillipou je bio hit u 2011. i 2012. godini, kad je nanizao pet pobjeda, no onda su uslijedila dva poraza u nizu. Ipak, sad se nada da bi mogao krenuti u novu seriju

Korenanac Lim je u UFC-u na učinku od tri pobjede i jednog poraza, koji mu je nanio Tarec Saffiedine, u jednoj od najboljih borbi 2014. godine. Sva tri svoja protivnika savladao je prekidom, a ovo će mu biti već četvrti nastup na UFC eventima u Aziji, dok je samo jednom nastupio na američkom tlu.

Neil Magny je uspješniji od svog protivnika, no također je i jedan od najpodcjenjenijih UFC boraca. Čak niti nevjerojatan učinak od šest pobjeda u razmaku od samo 12 mjeseci nije mu donio mjesto na službenoj ljestvici, iako se to očekivalo već ranije. Tako da nije uspio dobiti niti rangiranog protivnika, kako se najavljivao. Štoviše, Lim mu je poprilično težak "match-up", budući da Magny neće u potpunosti moći koristiti svoju izuzetno dužinu ruku i visinu. Lim je samo tri centimetra niži od Magnya, inače najvišeg velteraša i ima samo dva centimetra kraći doseg.

UFC-ov prvi posjet Filipinima je na rasporedu 14. svibnja, a dosadašnji Fight card izgleda ovako:

UFC Fight Night Manila

Frankie Edgar vs. Urijah Faber
Gegard Mousasi vs. Costas Philippou
Hyun Gyu Lim vs. Neil Magny
Tae Hyun Bang vs. Jon Tuck
Phillipe Nover vs. Nam Yui Chul
Zhang Lipeng vs. Kajan Johnson
Mark Eddiva vs. Alex White
Li Jiangliang vs. Roger Zapata
Jon Delos Reyes vs. Roldan Sangcha-an
Yao Zhikui vs. Nolan Ticman

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI