Pao rekord UFC-a: McGregor prvi dobio milijun dolara za jednu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.03.2016 22:51h Autor:

Conor McGregor / Instagram

Conor McGregor ponovo pomiče granice. Prema podacima koje je objavila Nevadina sportska komisija, irski borac i UFC-ov prvak perolake kategorije borbom protiv Natea Diaza na UFC 196 srušit će rekord najjače svjetske MMA promocije i postati najplaćeniji borac ikada.

McGregor će ući u povijest kao prvi borac koji je dobio najmanje 1 milijun dolara za borbu u UFC-u, pobijedio ili izgubio, bez ikakvih bonusa ili udjela od PPV-a.

Do sada je rekord držao Anderson Silva, koji je 2015. za borbu s Nateom Diazom dobio 800 000 dolara bez dodatnih bonusa.

Iako je propala borba s prvakom lake kategorije Rafaelom Dos Anjosom, interes za McGregora, s kime god se borio, teško da bi se značajno smanjio. S Diazom može računati i na dodatnu zaradu, posebno od bonusa za pay-per-view nakon što su vatrenim okršajem na sučeljavanju dodatno podgrijali atmosferi i pojačali interes fanova.

Procjenjuje se da će McGregor, kada se sve zbroji zajedno sa sponzorskim nagradama, kući odnijeti oko 10 milijuna dolara, a to je Irac ovog tjedna i sam najavio.

Nate Diaz za borbu s McGregorom može računati na garantiranih 500 tisuća dolara, koliko je namijenjeno i prvakinji Holly Holm za borbu s Mieshom Tate.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI