Napokon se vraća Joseph Benavidez

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.02.2018 20:10h Autor:

Joseph Benavidez

Nakon što cijelu 2017. godinu nije odradio niti jednu borbu, u kavez se vraća Joseph Benavidez. Bivši dvostruki izazivač muha kategorije ugovorio je borbu na UFC 225 eventu, gdje će mu se suprotstaviti Sergio Pettis.

Benavidezov (25-4, 12-2) posljednji nastup dogodio se u prosincu 2016. godine, kada je podijeljenom odlukom savladao Henrya Cejuda. Bio je to vrlo neizvjestan meč u kojem je Joseph došao do svoje šeste pobjede u nizu te je gotovo počistio diviziju, ako isključimo Demetriousa Johnsona, koji ga je savladao dva puta u borbi za titulu i koji je zapravo jedini borac koji je u UFC-u bio bolji od njega.

Prošle se godine trebao boriti, u lipnju je imao ugovorenu borbu protiv Bena Nguyena, no ozlijedio se i bio je prisiljen na dulju pauzu, koja će tako na kraju iznositi 18 mjeseci, ukoliko uspije izdržati kamp bez ozljede te odraditi ovu borbu protiv Pettisa. Pettis (16-3, 7-3 UFC) je svoju posljednju borbu odradio točno godinu dana nakon Benavidezove, a također se borio protiv Cejuda. Ipak, Pettis je u toj borbi izvukao deblji kraj, odnosno vidjelo se kako još uvijek nije spreman za napad na vrh. Ipak, evo mu prilike za novo dokazivanje protiv najboljih, samo pet mjeseci nakon te borbe. Inače, prije poraza od Cejuda, imao je četiri pobjede u nizu.

UFC 225 održava se 9. lipnja u Chicagu, a za sada je dogovoreno tek nekoliko borbi za taj event, bez ikakvog dojma tko bi mogao nastupiti u glavnoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI