Neil Magny: Želim započeti novu seriju pobjeda, nisam htio čekati

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2015 21:31h Autor:

Neil Magny (foto:Twitter)

Neil Magny prihvatio je svoju devetu borbu u posljednjih 18 mjeseci i to samo tri tjedna nakon što je doživio poraz od Demiana Maie, kojim je prekinuo pobjednički niz od sedam borbi. Kaže kako nije htio čekati, nego da što prije želi pokrenuti novi niz i to baš protiv Ericka Silve ovu subotu.

Sedam je protivnika nanizao Neil Magny u samo 17 mjeseci, prije nego je doživio poraz od Demiana Maie na UFC 190 eventu u Brazilu. Na sjajan BJJ ovog velemajstora nije imao odgovor, no budući da je borba gotovo cijela prošla u parteru, Magny je izašao neoštećen.

Tako je dočekao ozljedu Ricka Story te je odmah prihvatio ponudu da uđe kao zamjena u borbu protiv Ericka Silve, samo dva tjedna prije održavanja eventa u kanadskom Saskatoonu. UFC je prihvatio želju svog najaktivnijeg borca te se Magny sastaje s Erickom Silvom u sunaslovnoj borbi. Da, Magny je totalni luđak!

"Ovaj poraz bio je teško iskustvo za mene. Nakon borbe sam pogledao neke intervjue koje sam dao prije borbe i već sam gledao što će biti nakon što savladam Maiu, nisam smio tako razmišljati", rekao je Magny za službene UFC stranice te nastavio: "Ovo će mi sad pomoći da još dodatno mentalno, psihički i tehnički napredujem kao borac te da još više cijenim to iskustvo. Naravno da bi bilo sjajno da sam došao do osme u nizu, no još je bitnije postati najbolji borac što mogu biti. A ovo iskustvo me vodi upravo prema tom cilju. Moram krenuti naprijed i fokusirati se na iduću borbu."

A ta će borba doći puno ranije nego što su svi mislili. Očekivalo se kako će prvi poraz nakon toliko vremena rezultirati smanjenjem Magnyevog ritma borbi, no on je zapravo odlučiti dodatno podići gas. Erick Silva nije nikako lagan protivnik, no Neil ne bježi od izazova.

"Izlazio sam iz dvorane kad sam pogledao telefon i vidio propušten poziv od Joea Silve. Nazvao sam ga nazad, a on mi je rekao kako se Rick Story ozlijedio te da ima mjesto za mene, ukoliko želim nastupiti. Isti trenutak sam se vratio u dvoranu, stavio ga na zvučnik i rekao da to ponovi pred mojim trenerima. Istovremeno smo rekli da prihvaćamo tu borbu", ispričao je kako je došlo do toga.

Onda su krenule pripreme.

"Odmah sam nazvao Natea Marquardta, a on je rekao da ćemo se istu večer naći i početi gledati snimke te tražiti rupe i taktiku za borbu. Idući dan smo radili kod njega i nešto složili, pa sam to dao mojim trenerima i iz toga smo izvukli taktiku. Osjećam se dobro, odmah sam odradio i pune treninge uz vrlo lak oporavak nakon njih. Imao sam tjedan odmora nakon borbe s Maiom i bilo mi je dovoljno. Ove su me kratke pripreme vratile u istu formu kao prije borbe protiv njega", rekao je te završio rečenicom:

"Isti trenutak kad sam izašao iz kaveza nakon borbe protiv Maie, htio sam nazad, bio sam spreman. Jednostavno nisam mogao čekati da započnem novi pobjednički niz. Zbog toga sam prihvatio ovu borbu!"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI