Neil Magny: Odmorit ću dva tjedna, a poziv za borbu nikad neću odbiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2015 21:44h Autor:

Neil Magny

Neil Magny odradio je devetu borbu u samo 18 mjeseci razmaka, a pobjeda nad Erickom Silvom mu je osma u tom razdoblju. Rekao je kako će uzeti dva tjedna odmora prije nego se vrati u dvoranu, a ukoliko dođe poziv za novu borbu, ne namjerava je odbiti. Štoviše, kaže kako ne bi nikad odbio nijednu borbu, ukoliko je zdrav i spreman.

Deveta borba u posljednjih godinu i pol dana te osma pobjeda, a ovaj je nastup došao samo tri tjedna nakon poraza od Damiena Maie. Jedan od novinara duhovito je zaključio kako je idući UFC event za dva tjedna, ali da na programu nema borbe u velteru, pa je pitao Magnya što će raditi i kako će bez borbe.

"Trener mi je odmah nakon borbe rekao da je vrijeme da malo sjednem i da uzmem predah u trajanju od 14 dana, pa ću to napraviti, dozvolit ću tijelu da se u potpunosti oporavi i provesti neko vrijeme s mojom obitelji. No, odmah nakon toga bit ću nazad u dvorani", rekao je Neil, a zatim odgovorio na pitanje što će napraviti ako se ponovno dogodi poziv u skorije vrijeme:

"Svaka borbu koju mogu odraditi pravi mi je blagoslov. Bilo je vrijeme kad sam se htio boriti, a nisam mogao i zato dok god sam mlad i zdrav, koristit ću svaku priliku za to. Ukoliko se pojavi prilika da nastupim, prihvatit ću je i dati sve najbolje od sebe. Ako sam zdrav i spreman, nikad neću odbiti poziv niti za jednu borbu. Jednog dana kad budem stariji i ne budem se mogao toliko boriti bih mogao pomisliti kako sam trebao koristiti prilike dok sam bio mlad. To si neću dozvoliti."

Pobjedu protiv Silve ostvario je podijeljenom odlukom, a prvi rezultat koji je pročitan bio je u korist Brazilca. Magny je upitan kako se osjećao kad je čuo da pobjeda nije jednoglasna, odnosno onakva kakvu je očekivao.

"Bio sam zabrinut na trenutak, ali to je rizik kad prepustiš odluku sucima. Ovo je velika pobjeda i mislim kako sam se vratio na pravi put, s kojega sam sišao svojom posljednjom borbom", rekao je na to, a zatim je upitan ima li posebnu želju s kim bi se volio sastati. Odgovor je bio isti kao svaki put do sada:

"I dalje nemam na pameti niti jednog borca s kojim bih se borio, niti sam ikad imao. Ja sam borac koji trenira i čeka poziv za borbu te ću tako i nastaviti. Neka UFC odluči tko je idući, a ja ću to prihvatiti."

Svaka čast Neilu, da je barem više boraca tako zdravog stava prema ovom sportu i svojoj karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI