Nema suspenzije za Cyborg Justino, spremna odmah se vratiti u UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2017 12:46h Autor:

Cristiane Cyborg Justino

USADA je donijela odluku kako nema potrebnih temelja za suspenziju Cristiane “Cyborg” Justino te je brazilska borkinja spremna vratiti se u oktogon prvom prilikom kada joj UFC ugovori borbu.

Cyborg je na doping testu pala prije dva mjeseca te ovo cijelo vrijeme nije bilo jasno što bi se moglo dogoditi po pitanju njene suspenzije. Ona je cijelo vrijeme tvrdi kako je optimistična te je nastavila sa svakodnevnim treninzima, a sada vidimo da je optimizam temeljila na dobroj podlozi.

Justino je tvrdila kako je zabranjeni spironalactone uzela kao tretman za posljedice teškog procesa skidanja kilograma te da nikada nije koristila ništa osim toga, posebno ne steroide. Na kraju je USADA donijela odluku kako joj je taj lijek iznimno dozvoljen te je spremna vratiti se u normalnu borilačku spremu.

Iz USADA su to potvrdili te su izjavili kako je oko cijelog slučaja odrađena detaljna i temeljna istraga te da nemaju nikakvih temelja za kaznu ili suspenziju, odnosno Justino je ponovno UFC borkinja koja se vraća u normalni “bazen za testiranje”.

Nakon ovoga je gotovo sigurno kako će UFC uskoro ugovoriti borbu između Justino i prvakinje perolake kategorije, Germaine de Randamie. Problem je jedino oko termina, budući da Nizozemka uskoro treba biti podvrgnuta operaciji ozlijeđene šake, no neke prognoze kažu kako bi početak ljeta mogao donijeti termin održavanja ove borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI