Ngannou poslao poruku svima koji misle da je “stand up” borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.02.2017 15:42h Autor:

Anthony Hamilton & Francis Ngannou

Francis Ngannou (10-1) munjevito se probio UFC-ovom teškom kategorijom. Kamerunski udarač impresionirao je borilačke fanove svojim razornim nokautima, ali unatoč činjenici da je četiri od pet pobjeda u oktogonu ostvario nokautom, 30-godišnjak iz pariškog MMA Factory tima pri dolasku u UFC je zapravo imao više pobjeda submissionom.

“Onima koji kažu da sam bolji u ‘stand up’ borbi nego u parteru poručio bih da ja ulazim u borbu s ciljem da pobijedim. MMA je sport u kojem se radi na tri nivoa i svatko bira stil koji mu najviše odgovara. Ako sam dobar u stojci, ne moram ljudima dokazivati da mogu nešto napraviti u parteru. To me uoće ne zanima…Više borbi sam dobio sam na nogama nego u parteru i u svaki meč ulazim s taktikom, a moj tim je u kutu da me na to podsjeti. Nemam interes otići na pod kako bih ljudima pokazao da sam dobar na podu. Cilj je pobijediti i ako mogu, napravit ću to u stojci jer tu se osjećam najudobnije.”

Prije UFC-a Ngannou je upisao jedan poraz odlukom, dva nokauta i tri submissiona, a u prvoj borbi pobijedio je polugom na ruci (armbar). UFC publici svoj grappling i submissione pokazao je u meču s Anthonyjem Hamiltonom kojeg je završio stravičnom kimurom. Ipak, Ngannou je prije svoje kratke MMA karijere trenirao boks otkud vjerojatno potječe njegova ljubav prema borbi na nogama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI