Ngannou: Velasquez bi trebao biti spreman za nekoliko mjeseci…

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2017 10:05h Autor:

Francis Ngannou

Nakon samo trinaest mjeseci u UFC-u Francis Ngannou je spreman otići do samog vrha. 30-godišnji Kamerunac s francuskom putovnicom prošlog je vikenda na UFC on Fox 23 priredbi u Denveru nokautirao bivšeg prvaka teške kategorije, Andreija Arlovskog, i sada želi borbu koja će mu osigurati napad na pojas.

“Moj idući protivnik, imam tri ili četiri mjeseca, mislim da će Velasquez tada biti spreman”, rekao je Ngannou na MMA Houru. “Razmišljam o Velasquezu, Overeemu, ili dos Santosu…Što god mi sada predlože, spreman sam.”

Ngannou se 2013. zaputio u Europu s ciljem da ostvari boksačku karijeru. Iako je ciljao na Englesku ili Njemačku, u Francuskoj je završio samo zato što je imao priliku, a MMA mu je bio nepoznati sport.

“Vidio sam ga na TV-u jednom prilikom. Ali nisam znao što je to. Pitao sam kakav je ovo boks? Rušenja, hrvanje, ovo nije boks. Što je to?”

Život u nepoznatom okruženju bez novca je bio težak pa je “Predator” tako jedno vrijeme spavao u podzemnoj garaži ispod banke. S vremenom je završio u MMA Factoryjz gdje je počeo trenirati slobodnu borbu i u konačnici odlučio ostvariti karijeru u tom sportu.

“Nakon dvije godine u MMA-u potpisao sam za UFC i rekao,’Sad ću se posvetiti.’ To je moja sudbina. To je moja prilika koju mnogi ljudi nikad ne dobiju i zato ću je iskoristiti. To je točan trenutak u kojem sam odlučio postati MMA borac. Nakon predzadnje borbe u UFC-u sam odlučio da će ovo biti moj poziv, da ću ostvariti karijeru u MMA-u. Sad kad sam na misiji znam da mogu ostvariti sve. Imam priliku napraviti nešto predivno i postati prvak… Znam da se mogu boriti s bilo kim….MMA je još uvijek iliegalan u Francuskoj, ali vjerujem da će se to promijeniti i da ću odnijeti pojas u Francusku.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI