Nokaut dana: Brutalni laktovi u "mračnom razdoblju UFC-a"

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2015 00:32h Autor:

Screenshot

Već smo jednom uvrstili nokaut Garyja Goodridgea u rubriku Nokaut dana, onaj high kick kojim je nokautirao Don Fryja, a danas ćemo predstaviti još jedan njegov nokaut.

Nokaut je izveden na UFC-u 8, dakle govorimo o "mračnom razdoblju UFC-a". Tad su jedina pravila bila: zabranjeni ugrizi i kopanje očiju. Bili su dozvoljeni udarci u genitalije, a od zaštitne opreme se koristio samo štitnik za zube (ponekad). Nisu postojale težinske klase, bodovanje rundi, duljina rundi, kao ni rukavice.

U najavi meča, produkcija UFC-a je navela Goodridgea kao borca koji potiče iz korejske vještine "kuk sool won" iako to nije bio.

Razlog? Sponzorstvo.

Škola kuk sool wona je Garyju ponudila crni pojas 4. dan ako bi je reklamirao na UFC-u 8. Goodridge je sudjelovao na samo dva treninga te vještine prije nego što je ušao u oktogon.

Žrtva nokauta je Paul Herrera, hrvač koji je bio 36 kilograma lakši od svog protivnika. Meč je trajao 13 sekundi jer se Herrera bacio Garyju u noge, a teškaš ga je uhvatio u poziciju "razapinjanje" (crucifix) i laktom udarao dok sudac John McCarthy nije prekinuo meč.

Herrera je pao u nesvijest nakon drugog udarca lakta, a sudac McCarthy je dozvolio Goodridgeu da uputi još šest udaraca u glavu bespomoćnog hrvača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI