Nunes: Htjela sam u perolaku protiv cura iz bantama, ali sa Cyborg se ne želim boriti

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2017 14:18h Autor:

Cris Cyborg & Amanda Nunes

Mora se priznati da je Amanda Nunes iskrena. UFC-ova bantam prvakinja priznaje da je htjela napasti pojas u perolakoj samo zato što bi joj protivnica bila borkinja iz bantama, a ne najbolja borkinja perolake kategorije, Cris Cyborg, koja je donedavno bila izvan akcije zbog kršenja antidopinških propisa.

Nunes je izazvala pobjednicu meča Holly Holm vs. Germaine de Randamie koje su se borile za inauguralnu titulu u kategoriji do 66 kg, a nakon UFC-a 208 u Brooklynu Nizozemka de Randamie je uzela pojas. No budući da je Cyborg riješila situaciju s pozitivnim doping testom i može se vratiti borbama Nunes više nije zainteresirana.

“Ne namjeravam se boriti protiv Cris”, rekla je Nunes za AG Fight. “Ali imala sam namjeru boriti se s Holly Holm i Germaine de Randamie koje su u mojoj kategoriji, ali Cris se sada vraća i nisam zainteresirana popeti se u perolaku. Želim da ona bude prvakinja. Za borbu s njom bi trebala nabiti kile i mišićnu masu. Ja sam u kategoriji do 62 kiligrama. Da odradim takav posao (66 kg) trebala bih barem godinu dana.”

Nunes dakle nije zainteresiran biti istinska prvakinja perolake kategorije već je htjela iskorititi situaciju i ugrabiti još jedan pojas u borbi koja joj ne bi predstavljala niti približan izazov kao Cyborg.

“Rekla sam da ta divizija pripada Cyborg, ali onda je pala na doping testu. I onda su se dvije cure iz moje kategorije popele u perolaku. Jedna je imala dva poraza u nizu, a drugi nije bila ni rangirana. Prvakinja Germaine de Randamie je cura koju sam već porazila u bantamu. Htjela sam prijeći u perolaku jer sm mogla postati prvakinja u dvije kategorije. To su dvije cure iz moje kategorije, a Cyborg u tom trenutku nije bila u igri.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI