Obitelj preminulog borca tuži trenera braće Pettis zbog prouzročivanja smrti iz nehaja

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.03.2017 15:34h Autor:

Duke Roufus

Obitelj preminulog kick-boksača Dennisa Munsona Jr-a ponijela je tužbu za naknadu štete protiv Roufusporta zbog prouzročenja smrti na temelju nehaja.

Munson je preminuo 2014. od ozljeda glave zadobivenih u meču na North American Fighting Championship priredbi u Eagles Clubu u Milwaukeeju koju je organizirala poznata borilačka akademija, Roufusport.

Munsonova obitelj tvrdi da su organizatori svojim nemarom i nepažnjom prouzročili smrt 24-godišnjaka kojem je ovo bio prvi meč.

Kao optuženici navode se ugledni MMA trener i vlasnik Roufusporta, Duke Roufus, suorganizator Scott Joffe, ring doktor Carlos Feliciano, sudac Al Wichagers, treneri Scott Cushman i Joe Nicols, kao i čitava Roufusport akademija, ali i dvije osiguravajuće tvrtke.

U istrazi provedenoj prije tri godine stručnjaci su na snimci meča uočili niz pogrešaka i činova koji daju valjan temelj ovoj tužbi, poput sučevog gledanja u mobitel, trenerovog šamaranja borca nedugo prije nego što je kolabrirao, a Munson je navodno imao problema pri skidanju kila za vaganje koje je održano na isti dan kada i priredba.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI