Ortiz u Kući slavnih: Dao sam vam srce, dušu i tijelo

UFC 08.07.2012 04:15h Autor:

Tito Ortiz (foto: Laron Zaugg, MMAWeekly)

 

 Tito Ortiz, kao što je i najavljeno, primljen je službeno u UFC-ovu Kuću slavnih prije svoje posljednje borbe u karijeri koja će se održati u Las Vegasu.

Nekadašnji UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Tito Ortiz definitivno spada među poznatija imena u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Ortiz je u UFC-u od daleke 1999. godine, malo koji borac je uspio preživjeti u toj organizaciji čak 13 godina i na kraju odlučiti sam kada je vrijeme za odlazak.

Ortizu je pošlo za rukom upravo to i ne čudi što je ovog vikenda postao i službeno jedan od rijetkih članova UFC-ove Kuće slavnih. Time se našao u društvu legendi kao što su Mark Coleman, Randy Couture, Royce Gracie, Matt Hughes, Chuck Liddell, Dan Severn, Ken Shamrock i Charles Lewis.

“Tijekom godina uložio sam sve u ovaj sport. Dao sam svoje srce, dušu i tijelo. Imao sam u karijeri nekoliko iznimno teških ozljeda i operacija, ali nakon svega sam se vraćao i to vrlo brzo. Ljudi me pitaju zašto odlazim. Odlazim jer vrijeme za to, odlazim jer sam postigao sve što sam mogao u ovom sportu”, smatra Tito.

“Moj cilj je bio postati najboljim borcem koji je hodao UFC-ovim kavezom i mislim da mogu stati rame uz rame s nekim od najvećih legendi ovog sporta”, rekao je Ortiz.

“Sve što se događalo s Titom tijekom godina je zapravo dio povijesti tijekom koje smo razvijali ovaj sport i pomoglo nam je doći do današnjeg statusa. Tito je bio uključen u sve značajnije borbe kako smo se razvijali”, dodao je Dana White.

Prije posljednje borbe u karijeri Ortiz je ostvario 16 pobjeda i deset poraza. Skor koji možda nije impresivan, no popis protivnika zato je iznimno impresivan, a i većina poraza dogodila su se ipak u posljednjim godinama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI