Ova borba potvrda je zašto je Brian Ortega pravi “kralj preokreta” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2018 12:11h Autor:

Brian Ortega

Brian Ortega će za dva i pol tjedna, na UFC 226 eventu, imati priliku doći do naslova UFC-ovog prvaka perolake kategorije. Do te prilike došao je uz jedan od naturbulentnijih i najzanimljivijih nizova u UFC povijesti, prepun preokreta borbi gdje je uvjerljivo gubio.

Ortega je prve četiri UFC pobjede ostvario prekidima u trećoj rundi borbi. Tri puta među tim borbama (Thiago Tavares, Diego Brandao i Renato Moicano) neupitno je gubio 2:0 u rundama da bi slavio prekidom u spomenutoj trećoj, dok za drugu rundu protiv Claya Guide ipak ne možemo biti sigurni u sudačko viđenje. Prvu rundu i te borbe je također izgubio, a onda znate što se dogodilo u trećoj.

Možda najbolji primjer toga koliko Ortegi malo treba za pobjedu je borba protiv Renata Moicana, koja je tada bila pravi derbi dva potencijala perolake kategorije. I to je borba u kojoj je Ortega najuvjerljivije do tada izgubio prve dvije runde. Nije imao apsolutno nikakav odgovor na brzinu i tehniku brazilskog borca, no onda je kao lisica dočekao njegov kiks u trećoj rundi. Koliko god Moicano bio dominantan, umor ga je ipak savladao i odlučio je pokušati borbu odvesti u parter i tamo kontrolirati još dvije i pol minute, da bi osigurao čistu pobjedu na sudačkim karticama. No, Ortega je to rušenje dočekao tako da je uspio Moicanov vrat uhvatiti u giljotinu, koju je pri padu na pod uspio zatvoriti i jako brzo došlo je do tapkanja i još jedne pobjede ovog nevjerojatnog borca.

Ortega je nakon toga savladao Cuba Swansona prekidom u drugoj rundi, u još jednoj borbi gdje je prvu rundu izgubio, da bi napad na titulu osigurao onim sjajnim nokautom protiv Frankiea Edgara. Max Holloway će 7. srpnja morati biti i više nego pažljiv. Ortegi treba jako malo da napravi ono što je potrebno za pobjedu, a u Las Vegasu bi mogao imati punih 25 minuta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI