Ovaj atraktivni striker priprema MacDonalda za neugodni stil “Wonderboy” Thompsona (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.06.2016 13:03h Autor:

Raymond Daniels

U glavnoj borbi večeri UFC Fight Night 89 priredbe velter izazivač Rory MacDonald morat će pronaći riješenje za neobičan i atraktivan stand up Stephena “Wonderboy” Thompsona, ako želi osigurati pobjedu i novi napad na pojas. No to je lakše reći nego napraviti. Thompson je u kickboxingu neporažen i otkako je upotpunio svoje hrvanje niti jedan borac nije našao rješenje za njegov karateom inspirirani stil.

MacDonald je svijestan te činjenice i zato je angažirao Raymonda Danielsa, agresivnog i atraktivnog kickboxača čiji je stil sličan Thompsonovom, prožet karate i tae kwon do pristupom.

“S obzirom na njegov nedavni uspjeh pobijediti Stephena Thompson bila bi velika stvar. Stephen je jedan od najboljih strikera u MMA-u danas. Velika pobjeda nad njim podsjetila bi ljude da sam ja pravi izazivač. Radim s Raymondom Danielsom. On je jedan od najboljih stand up boraca i uspio je imitirati Thompsonov stil, ali me naučio i kako da se uspješno nosim s takvim stilom”, rekao je MacDonald.

Daniels je jedan od rijetkih ljudi koji mogu oponašati Thompsonov stil što MacDonaldovom treneru Firasu Zahabiju iz Tristar Gyma daje vjeru u dobar ishod.

“Znam samo dva borca koji se bore kao Stephen Thompson. Prvi je Stephen Thompson, a drugi je Raymond Daniels. Ray je Roryju dao priliku da usvji taj karate stil i to mi daje veliku sigurnost da će Rory dobro proći u borbi”, uvjeren je Zahabi.

Samo dobre stvari o Danielsu imao je za reći i MacDonaldov timski kolega i jedan od najvećih prvaka i boraca u povijesti općenito, umirovljeni Georges St-Pierre.

“Vjerujem da je Raymond bolji od ‘Wonderboyja’ u onim stvarima koje ‘Wonderboy’ radi najbolje. To je plus za Roryja jer trenira s najboljim tipom koji će oponašati najjača oružja njegovog protivnika. Na Roryju je veliki pritisak, ali on prihvaća pritisak i gura još jače. Vjerujem da će jednoga dana bit prvak”, rekao je GSP.

Da je dobra priprema za Thompsona vjeruje i sam Daniels koji najbolje od svih razumije finese i tehnike njegovog stila.

“Dobro sam upoznat sa Stephenom Thompsonom, Imamo sličnu podlogu. Ove pripreme su omogućile Roryju da vidi stil s kojim će imati posla, ali i rupe u tom stilu koje bi mogli iskorititi za svoju prednost. Mislim da će MacDonald postati jedan od najvećih prvaka u povijesti” tvrdi Daniels.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI