Ovako je Josh Koscheck ugušio “velteraša” Rumble Johnsona (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.02.2017 22:04h Autor:

Rumble vs. Koscheck

Prisjetimo se vremena kad je tada mladi i talentirani Anthony Johnson (većinom bezuspješno) pokušavao biti borac velter kategorije. Iz tog vremena dolazi poraz od Josha Koschecka.

Bilo je to 2009. godine, a Johnson je već dva puta prije toga pao vagu za velter kategoriju i mnogi su smatrali kako ovom krupnom momku nikako nije mjesto u diviziji do 77 kilograma težine. Za ovu borbi je vagu ipak prošao, no Josh Koscheck je odlučio iskoristiti to što se Rumble previše potroši tijekom skidanja kilograma.

Gotovo pune dvije runde Kosheck je radio samo na tome da Johnsona izmori, što mu je uspijevalo, a krajem druge runde uspio je dočekati svoju priliku, doći mu do leđa i gušenjem ga prisiliti na tapkanje samo 13 sekundi prije kraja druge runde. Nakon te borbe, Johnsona nije bilo čak 16 mjeseci, a kada se vratio više nije bio isti, iako je još dvije borbe nakon toga i dalje pokušavao biti velteraš.

S vremenom se opametio, ali za to mu je trebao otkaz iz UFC-a zbog višestrukih velikih padova na vaganju te nekoliko teškaških i poluteškaških borbi izvan promocije. Do 93 kilograma je pronašao pravu diviziju za potvrditi svoju snagu i predstaviti se kao jedan od najopasnijih MMA boraca danas, što on svakako i je. I korak je do naslova najboljeg na svijetu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI