Ovakva dva BJJ borca UFC još nikad nije upario! Čudesni Davi Ramos uskočio u borbu protiv Sergia Moraesa (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.03.2017 16:58h Autor:

Sergio Moraes i Davi Ramos

Prije nekoliko dana je Sergio Moraes ostao bez protivnika za subotnji UFC Fight Night 106 event u brazilskoj Fortalezi, a vjerojatno nije niti pomišljao kakvu borbu će na kraju dobiti. UFC je potpisao BJJ čudotvorca, Davia Ramosa.

34-godišnji Moraes član je UFC-a od 2012. godine, kad je nastupio u prvoj sezoni brazilskog Ultimate Fightera. Tamo je poražen u polufinalu srednje kategorije od Daniela Sarafiana, no nakon Sarafianove ozljede je dobio priliku boriti se u finalu. Tamo je poražen od Cesara Ferreire, no nakon toga se spušta u svoju velter kategoriji i kreće u sjajan niz gdje već četiri i pol godine ne zna za poraz.

Kao UFC-ov velteraš, Moraes je nanizao četiri pobjede, nakon toga neodlučenu borbu protiv Luana Chagasa te u svom posljednjem nastupu pobjedu nad Zakom Ottowom. Kao najvrjednije pobjede sigurno mu se ističu one nad Neilom Magnyem i Omari Akhmedovim. Ipak, unatoč sjajnom nizu, još uvijek nije rangiran na ljestvici 15 najboljih boraca velter kategorije. Posebna priča dolazi iz njegove karijere BJJ borca. Naime, Moraes je svjetski prvak u BJJ-u 2008. i 2011. godine, 2009. osvojio je srebro, a 2010. godine broncu, čime se potvrdio kako je član same elite.

Što se tiče Ramosa, njegov MMA skor je 6-1, no posebnu pažnju zaradio je svojim BJJ nastupima u 2015. godini. Nastupio je 16 puta i slavio u svim borbama, usput osvojivši najelitnije svjetsko grappling natjecanje, ADCC prvenstvo svijeta. Tamo je posebno oduševio u finalnoj borbi velter kategorije, u kojoj je Lucasa Lepria savladao letećom polugom na ruci, i to jednom od najatraktivnijih ikad viđenih. Taj potez posebno vrijedi zbog činjenica da je izveden u finalu. Posebno je Ramos hvaljen zbog svoje brzine te nevjerojatnih neočekivanih rješenja.

UFC do sada nikada nije u jednoj MMA borbu upario ovakva dva BJJ velemajstora i ovo će sigurno biti prava poslastica za zaljubljenike u tehnička nadmudrivanja u parteru. Osim ako se ne odluče boriti na nogama, što bi uistinu bio gubitak za fanove jer nemamo svaki dan priliku u kavezu gledati ovakva dva velemajstora. Njihova borba nalazi se na FightPass uvodnom dijelu programa.

Ispod teksta pogledajte kompilaciju Ramosovih najboljih BJJ poteza te gore spomenutu polugu na ruci iz ADCC finala.

Objavu dijeli Davi Ramos (@daviramosjj)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI