Overeemu prijeti zatvor, UFC šuti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2012 14:22h Autor:

Dana White i Alistair Overeem

Prvom UFC-ovom teškaškom izazivaču, Alistairu Overeemu prijeti zatvorska kazna. Razlog zbog čega je Overeem optužen ispred suda u državi Nevadi je navodni napad koji se dogodio u hotelu Wynn u Las Vegasu tijekom novogodišnjeg vikenda.

Tada je Nizozemac navodno gurnuo jednu djevojku i ukoliko bude optužen, prijeti mu šest mjeseci zatvorske kazne i tisuću dolara globe.

“Prema državnom tužitelju, Overeem se treba pojaviti ispred suca 8. veljače. Policija Las Vegasa je u svom izvješću napisala kako je Overeem 2. siječnja u 03:00 sati gurnuo ili lupio djevojku u lice prouzrokovavši to da su joj se ukočila leđa”, stoji u tekstu koji je objavio Las Vegas Review Journal.

Slavni borac je angažirao poznatog odvjetnika Davida Chesnoffa koji je izjavio:

“Alistair nije uhićen, no mora se pojaviti ispred suca. Postoje dvije strane priče i mi ćemo dokazati da je naša istinita. Alistair ostaje pri tome da je nevin.”

Čelnici UFC-a za sada ne žele komentirati ovaj slučaj vjerojatno jer im je Nizozemac vrlo bitan uoči dvoboja protiv Juniora dos Santosa za titulu prvaka teške kategorije.

Podsjećamo, u prošlosti su se Dana White i njegova promocija uvijek distancirali od boraca koji su se ogriješili o zakon. Posebno su se oštro odnosili prema nasilnicima nad ženama, a najbolji primjer je Strikeforceov borac Brett Rogers koji je zbog napada na suprugu dobio otkaz.

Hoće li UFC biti dosljedan i u Overeemovu slučaju?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI