Ovu borbu možemo vidjeti ako je UFC spreman platiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2017 14:43h Autor:

Demetrious Johnson & Cody Garbrandt

Demetrious Johnson je P4P najbolji borac na svijetu s razlogom. Osim što je više-manje počistio čitavu muha kategoriju, “Mighty Mouse” je naslov obranio devet puta i još ga samo jedna obrana dijeli od rekorda velikog Andersona Silve.

Budući da je tako dominantan, postavlja se pitanje zašto Johnson ne bi testirao svoje sposobnosti u kategoriji iznad i obračunao se s trenutnim bantam prvakom, Codyjem Garbrandtom? Prema Johnsonu, ta je borba lako izvediva, ako je UFC voljan adekvatno kompenzirati prvaka.

“Da, to je definitivno unosna borba”, rekao je Johnson za NESN. “Uvijek se radi o financijskom aspektu. Znate, trebam imati motiv da se popnem u višu kategoriju i to napravim.”

Ne radi se ovdje o pohlepi već o tome da je Johnsonu sasvim dobro u njegovoj kategoriji gdje ima jasne ciljeve koje još nije u potpunosti realizirao.

“Kad pogledate najbolje sportaše na svijetu- Usain Bolt je dobar primjer- on trči 100 metara, 200 metara na Olimpijskim igrama, i ruši svoj vlastiti rekord, ali nitko mu ne govori,’Zašto ne trčiš 400 metara? Zašto ne trčiš kilometar? Mislim, pa brz si.’To je zato što je on koncentriran na svoje umijeće, a to je rušenje vlastitog rekorda, i ja pokušavam napraviti istu stvar. Pokušavam srušiti svoj rekord. Uvijek se pokušavam unaprijediti, postati bolji i srušiti rekord Andersona Silve.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI