Patrick Cote: 11 puta sam imao operaciju koljena

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.08.2014 18:34h Autor:

Patrick Cote

Kanadski veteran Patrick Cote dugogodišnji je član UFC-a, a jednom je došao i do borbe za titulu prvaka. No, njegova priča je jako zanimljiva, budući da je pravi primjer volje i ljubavi prema sportu. Naime, Cote kaže kako je imao čak 11 operacija koljena.

Patrick Cote (20-8, 7-8 u UFC-u) protiv Kyle Nokea došao je do svoje treće pobjede u nizu, nakon što se vratio pod okrilje UFC-a. Karijera ovog momka je izuzetno zanimljiva, budući da je UFC karijeru započeo s četiri poraza, nakon toga nanizao isto toliko pobjeda, koje su ga dovele do prilike za titulu, da bi nakon toga doživio tri uzastopna poraza te je tad napustio UFC. Serija pobjeda ga je vratila, da bi četvrti uzastopni UFC poraz doživio od Cunga Lea. Ipak, nakon toga je uslijedila nova serija, a ako će sve biti kao do sada, protiv Stephena Thompsona na UFC 178, Cote bi trebao doći do nove pobjede.

Ipak, jedna stvar ga brine, a to je njegovo zdravstveno stanje. "Ja imam koljena 70-godišnjeg čovjeka. Operirao sam prednje i zadnje križne ligamente te meniskus. Nema dijela koljena koji nisam operirao. Imao sam 11 operacija u 12 godina karijere", rekao je kanadski borac.

Jedna od najtežih ozljeda dogodila mu se u najvećoj borbi u karijeri. 2008. godine borio se protiv Andersona Silve za naslov prvaka, a početkom treće runde pokidao je ligamente te morao predati borbu. Danas, kad gleda na to, kaže: "Radije bih da me brutalno nokautirao, nego što mi se ovo dogodilo. Pošteno sam se potukao s njim. Ne mogu reći da sam vodio, ali sam još uvijek bio u borbi. Ja sam udarač, svaku rundu sam imao par prigoda, samo je trebalo pogoditi pravo mjesto."

Još je dodao: "Kad razmišljam o svojoj karijeri, to je jedina stvar koju bih volio da se ponovi ispočetka. Ne zbog toga što je bila borba za titulu, nego zbog načina kako je završila."

Cote i "Wonderboy" Thompson sastaju se 27. rujna na fantastičnom UFC 178 eventu u Las Vegasu

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI