Pearson: Maynard se još nije susreo s nekim tko udara kao ja

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.08.2014 16:43h Autor:

Ross Pearson

Ross Pearson se u subotu sastaje s bivšim izazivačem prvaka Grayem Maynardom u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta. Britanski borac želi pobjedom isprati gorak okus poraza od Diega Sancheza, a vjeruje kako se Maynard nije susreo s borcem koji udara jako kao on.

Bolan je bio poraz od Diega Sancheza, posebno zato jer je bio apsolutno nezaslužen i dosta dugo vremena Ross Pearson nije mirno spavao. No, vrijeme je za novu borbu, a protivnik je sve samo ne bezazlen, iako je daleko od svojih najboljih izdanja. No, samo ime Gray Maynard poziva na oprez.

"On je sad na rubu i treba mu pobjeda koja bi ga vratila tamo gdje je bio, koja bi dokazala da se još uvijek može mjeriti s najboljima u diviziji. Borac u takvoj situaciji uvijek daje sve od sebe, a ja vjerujem kako je Gray pravi borac i vrlo nezgodan protivnik", rekao je Pearson o svom protivniku.

No, taktiku za pobjedu ima i vjeruje kako zna način za savladati "Bullya": "Mislim kako sam precizniji, kako sam izravniji te kako imam bolji osjećaj za tajming. I što je isto bitno, udaram jače od svih boraca koji su ga do sad nokautirali. Tako da je to faktor koji bi trebao odlučiti. Trebam ga samo dohvatiti, a ako to uspijem, onda ću ga i završiti."

Još je dodao: "Gledajte, spreman sam za najboljeg Graya koji je ikad izašao u kavez. No, gdje je on dobar, ja sam još bolji. Mislim da sam, u globalu, dvostruko bolji borac nego što je on ikad bio. I kao takav sam uvjeren da je ovo moja borba i pobjeda."

Ipak, ne namjerava svim silama forsirati završetak borbe, iako iz posljednjeg meča donosi pouku kako je bolje sve završiti prije nego suci uzmu stvar u svoje ruke. "To mi sigurno stvara neki osjećaj u stomaku koji me još više tjera da idem prema završetku. No, ja sam svoj najveći neprijatelj. Toliko puta sam išao prema završetku, da bi mi se na kraju to obilo o glavu, napravim neku malu pogrešku, koja me košta cijele borbe. Naravno da želim završiti protivnika, no ne smijem to forsirati i samo o tome razmišljati", rekao je na kraju izuzetno popularni britanski borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI