Pojavile se sudačke kartice Cerronea i Edwardsa s pomalo čudnim bodovanjem (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.06.2018 17:47h Autor:

Cerrone vs. Edwards

Iako smo mislili kako je u potpunosti jasno kako je bodovana borba Leona Edwardsa i Donalda Cerronea, službene sudačke kartice ipak su pokazale nešto drugačije i otkrile kako Cerrone zapravo nije bio daleko od pobjede.

Većina MMA fanova, kao i novinara po portalima složila se oko bodovanja glavne borbe danas održanog UFC Fight Nighta u Singapuru. Leon Edwards uzeo je prve dvije runde, treća je pripala Cerroneu, Britanac je onda ponovno uzeo četvrtu, da bi zadnja pripala američkom borcu, no nije mu bila dovoljna za pobjedu. Tako nikoga nije iznenadilo bodovanje gdje su sva tri suca rekla 48:47 u korist Edwardsa. No, kada se pojavila fotografija bodovanja, stvarno više nisu bile tako kristalno jasne.

Naime, ono što je čisto je da su Edwardsu pripale prve dvije, a Cerroneu peta runda i tu su se složila sva tri suca. No, po dvojici je Cerrone napravio dovoljno u četvrtoj, dok je izgubio treću rundu. Tek jedan sudac složio se s onim što je vidjela većina.

Uistinu je nejasno shvatiti što su gledali suci ako su Cerroneu dali četvrtu rundu, jer po tom kriteriju mu je onda treća tek trebala pripasti. Kada se ovako pogleda, Kauboj zapravo nije bio daleko od pobjede, iako je realna situacija takva da je Edwards napravio više te da je zasluženo došao do nje. No, svjesni smo kako ovo nije ni prvi niti zadnji put da smo ostali zatečenim time kako su bodovni suci vidjeli neku borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI