Pokrajac: Shogun me odbio, a protiv Magalhaesa mogu puno izgubiti i malo dobiti!

UFC 18.07.2012 09:04h Autor:

Igor Pokrajac

 

Nakon mnogo peripetija i ponuda koje se nisu na kraju realizirale, Igor Pokrajac je dobio svog idućeg protivnika u najjačem svjetskom kavezu. Hrvatski borac će svoju četvrtu pobjedu u nizu loviti protiv odličnog brazilskog parteraša i donedavnog M-1 Global prvaka, Vinnyja Magalhaesa. Igor nam je u ekskluzivnom razgovoru potvrdio da je dvoboj dogovoren za 23. rujna i kanadski Toronto.

> Ekskluzivno: Pokrajac protiv Vinnyja Magalhaesa na UFC-u 152!

“Mogu potvrditi da je moj sljedeći protivnik Vinny Magalhaes i da ću se boriti na UFC-u 152 u Torontu. Nudili su mi istog protivnika i za 2. rujan, no jednostavno nisam imao vremena za pripremu. Većina mojih trenera i sparing partnera je na odmoru i tek se kroz nekoliko dana vraća u Zagreb. Ovako ću imati sasvim dovoljno dana da bih se adekvatno pripremio za ovakvog protivnika”, poručio je Igor za Fight Site.

Zna se da je Pokrajac tražio od UFC-a neko “veliko UFC ime” i nekog bivšeg prvaka, no dobio je debitanta koji se drugi put vraća u UFC.

“Nažalost, nije se obistinila moja želja da dobijem neko veliko ime. Magalhaes jest veliko ime, ali izvan UFC-a, dok u oktogonu ima dva poraza i tek se treba dokazati. Ja imam tri pobjede zaredom i objektivno, u ovom trenutku imam više za izgubiti od njega. On svakako može više profitirati od mene u našem dvoboju. Ako pobijedim, neću se previše pomaknuti prema vrhu, a poraz mi ne bi dobro sjeo”, objašnjava hrvatski borac.

Magalhaes je jedan od najboljih parteraša u svijetu slobodne borbe. U profesionalnoj karijeri je ubilježio 9 pobjeda i 5 poraza, no u zadnjih pet mečeva ne zna za poraz.

“Radi se o sjajnom majstoru partera koji je na ADCC natjecanjima redovito osvajao odličja. Stoga je jasno da je na podu izuzetno kvalitetan. Trenirao sam jednom prilikom s njim i s Houstonom Alexanderom u TapOut Gymu. Tada je fizički bio puno manji i slabiji. No, uz dobar repertoar prehrane se u posljednje vrijeme znatno povećao i razvio”, opisuje Poki.

Igor nam je na kraju otkrio jednu zanimljivu informaciju. Bivši prvak, Mauricio Shogun Rua je odbio dvoboj protiv našeg MMA asa.

“Dobio sam ponudu od UFC-a za borbu protiv Mauricija Shoguna Rue za 21. srpnja. Pristao sam na meč iako bih imao tek četiri tjedna za pripremu. No, očito je kako je Shogun odbio jer se o tome nije pisalo i ta informacija nije došla do medija. Nudili su mi nakon toga i Glovera Teixeiru, pristao sam i na to, no tražio sam malo više vremena za pripremu. Taj se dvoboj nije realizirao jer su na kraju Brazilcu dali Rampage Jacksona, a meni Magalhaesa”, zaključuje Pokrajac.

Marko Petrak

marko.petrak@fightchannel.hr 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI