Ponajbolji MMA trener svijeta: Bez steroida ovo neće biti isti sport, a izgubit će fanovi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.03.2015 09:10h Autor:

Doping

Andre Pederneiras je jedno od najvećih trenerskih imena u svijetu MMA-ja. On je osnivač Nova Uniao akademije koja je iznjedrila imena poput Josea Alda, Renana Baraoa, a njegovi učenici su bili i Junior dos Santos, BJ Penn, Pedro Rizzo i Vitor Ribeiro.

U velikom intervjuu za brazilske medije, Pederneiras je bio neobično iskren govoreći o problemu steroida u slobodnoj borbi. Brazilac je zapravo rekao ono što svi involvirani znaju, no što se rijetko priznaje u javnosti – steoridi su dio MMA-ja! Slavni trener ne kaže da je za uporabu steroida, ali poručuje fanovima da MMA neće biti tako zabavan, ako se očisti od nedopuštenih supstanci…

"UFC treba odlučiti želi li biti sport ili šoubiznis. Ako žele biti najbolji šou, onda i borci moraju biti na steroidima i vi ćete zaista imati najbolji šou. Ako je sport i svi su čisti, onda ljudi baš i neće skakati iz stolica i biti ludi zbog onoga što se događa u kavezu. Ja ne kažem da je pravedno uzimati steroide, ja sam protiv toga, ali svi znaju da ukoliko borac nije na steroidima, jednostavno neće biti tako dobar. Ovo je ključan trenutak za UFC i oni moraju dobro promisliti kojim putem krenuti", rekao je "Dede" i dodao:

"Gledam nekada borce kako ispred kamera pljuju po steroidima, a ja ih poznajem i znam da ih upotrebljavaju. To je komplicirana situacija. Ako si unutra i bliži ti se važna borba, oni znaju da će uzeti steroide. Nekada su ozlijeđeni pa im i doktori savjetuju da ih uzmu kako bi se ozljeda brže zaliječila. Tada ih mogu nasumično testirati i uhvatiti. Tako da treba biti oprezan prije uvođenja nasumičnog testiranja"; zaključio je Pederneiras.

Ovako neobično iskreno priznanje od ponajboljeg trenera svijeta samo govori da je problem veći nego što većina misli. Ipak, saasvim je jasno da je UFC već davno odlučio biti prije svega sport, a pravi sportovi imaju rigorozna testiranja na nedopuštena sredstva. Povratka sada više nema…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI