Ponizibbiju ostaje pobjeda, Kavanagh poludio: “Čekate da netko trajno izgubi vid?”

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2017 10:48h Autor:

Screenshot

Santiagu Ponzinibbiju ostaje pobjeda protiv Gunnara Nelsona na UFC Fight Night priredbi koja se održala u škotskom Glasgowu. Prema više izvora, ali i prema reakcijama Nelsonovog tima na društvenim mrežama, jasno je kako njihova žalba upućena UFC-u nije uvažena te je odlučeno da se ishod dvoboja neće preinačiti u “No Contest”.

Nelson je govorio istinu: Ponzinibbio ga je čak 4 PUTA upiknuo prstom u oko (VIDEO)

Podsjećamo, Nelsonov tim se žalio radi mnogobrojnih uboda u oko, koje je Ponizibbio učinio u tom kratkom dvoboju, a koji su, prema njihovom mišljenju, direktno odgovorni za poraz nokautom koji je uslijedio. UFC je odlučio ovaj put ostati pri originalnoj odluci.“Nije bilo vremena signalizirati sucu nakon posljednjeg uboda prstom u oko i udarca koji je prouzročio nokaut”, napisao je glavni trener SBG tima u Dublinu, a ujedno i Nelsonov strateg John Kavanagh na Facebook profilu te je dodao:

“To je meč koji je završio prijestupom jednog sportaša. Ono što se sada UFC, Atletska Komisija i svi MMA suci moraju upitati jest ‘je li onda ubod prstom u oko legalan?’ Ja konstantno gledam borce koji upravo to rade sa svojim prstima koji su usmjereni prema protivniku i ne vidim da je i jedan borac zbog toga bio kažnjen. Što čekaju, da netko trajno izgubi vid?”, žali se Kavanagh na svom Facebooku.Iako ubodi u oči u ovom dvoboju na prvi pogled zaista nisu bili vidljivi, kasnije su usporene snimke pokazale kako je Argentinac u kratkom razdoblju bez ikakve sumnje nekoliko puta uboo Nelsona u oči. No, s obzirom na povijest ovakvih žalbi, teško je bilo očekivati da će se ishod dvoboja promijeniti. To se u borilačkom sportu, a posebno u Americi, gotovo nikada ne događa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI