Pošteđeni? Lesnaru i Jonesu možda samo opomene, maksimalo 1 godina suspenzije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2016 10:38h Autor:

Jon Jones & Brock Lesnar

Stvari se polako razdanjuju za dva bivša UFC prvaka: Jona Jonesa i Brocka Lesnara. Prema pisanu MMAFightinga, dvojac optužen za zlouporabu nedozvoljenih sredstava bi mogao biti sankcioniran u najgorem slučaju s tek godinu dana suspenzije. U boljem scenariju za njih prijeti im tek opomena.

Podsjećamo, obojica su pala na testiranjima prije UFC-a 200. I dok je Jonesov rezultat stigao na vrijeme te je UFC povukao svoju zvijezdu s popisa borbi, Lesnarovi rezultati doping testova su objavljeni tek nakon jubilarnog UFC-a pa je mogao nastupiti u Las Vegasu.

Kako je moguće da Nick Diaz dobije 5 godina suspenzije zbog pozitivnog testa na cannabis, a ovaj dvojac će se vrlo vjerojatno izvući tek uz opomenu? Mnogi se pitaju ovih dana.

Prema objašnjenju koje se nudi, prema određenim suspstancama postoji tolerancija od strane WADA-e (svjetske anti-doping agencije), a time i USADA-e, jer se smatra da realno postoji šansa kako su te supstance u organizam unesene bez namjere da se utječe na performanse sportaša. Stoga su oko tih slučajeva i mnogo fleksibilniji kada se određuje kazna. Navodno su i Jones i Lesnar pali na Hydroxy-clomiphene koji spada upravu u grupu supstanci o koja spada u tu “fleksibilniju skupinu”.

Lesnar je bio pozitivan i 28. lipnja i 9. srpnja, a Jones je testiran 16. lipnja. Kako su njegovi nalazi stigli prije UFC-a 200, čelnici promocije su ga morali povući iz dvoboja s Cormierom. Lesnarovi nalazi su bili gotovi tek nakon što je pobijedio Marka Hunta. Osim kazne, prijeti mu i poništavanje rezultata tog dvoboja.

Trenutačno su obojica na privremenim suspenzijama i čekaju saslušanje ispred Atletske Komisije Nevade.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI