Potvrđeno je! Brock Lesnar vraća se na UFC 200 i to u sunaslovnoj borbi eventa

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2016 05:50h Autor:

Brock Lesnar

UFC je potvrdio kako je sve dogovoreno te da se Brock Lesnar vraća u oktogon nakon četiri godine i sedam mjeseci, i to na UFC 200 eventu. Protivnik još nije poznat, no zna se kako Lesnar svoje mjesto dobiva u sunaslovnoj borbi eventa.

Ovime je napokon poznat i popis pet borbi koje će se naći na glavnom programu. Četiri su i do sada bile sigurne, dok su fanovi nagađali hoće li peta biti ona između Gegarda Mousasia i Dereka Brunsona ili ona između Johnya Hendricksa i Kelvina Gasteluma. Na kraju su obje završile na uvodnom programu, a nekadašnji tekšaški prvak dolazi na drugo najvažnije mjesto, odnosno nastupit će nakon čak dvije borbe za titulu.

Tako je UFC uspio u svom naumu da u svoj roster vrate borca koji im je donio najviše prodanih prijenosa u povijesti promocije i borca koji će sigurno vratiti teškoj diviziji popularnost kakvu je imala prije nekoliko godina, kad je bila vodeća divizija u promociji. Naravno, ovaj potez se mnogima neće svidjeti, odnosno nazvati će ga uništavanjem sjajnog carda, no s poslovne strane, ovo je spektakularan potez UFC-a.

U četiri godine nastupanja u UFC-u, Lesnar je prvo poražen od Franka Mira, da bi nakon toga savladao Heatha Herringa te mu promocija odmah daje priliku osvojiti pojas, gdje savladala Randya Couturea. Pojas je obranio dva puta, u revanšu protiv Franka Mira na UFC 100 (najviše prodanih prijenosa u povijesti promocije) te protiv Shanea Carwina. Bez titule prvaka ostao je kad je bio nokautiran od strane Caina Velasqueza, da bi nakon toga nokautom bio poražen i od Aliastaira Overeema. To mu je bila posljednja UFC borba, nakon čega zbog bolesti uzima pauzu od MMA karijere te se vraća u kečerski ring, gdje je nastupao do danas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI