Presedan: USADA taji je li se Brock Lesnar vratio u anti-doping program!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.06.2018 12:11h Autor:

Brock Lesnar

Hoćemo li Brocka Lesnara gledati ove godine ponovno u Octagonu? Iz današnje perspektive, dojam je da hoćemo. Znamo kada izlazi ugovor ovoj WWE mega zvijezdi s kečerskom organizacijom, znamo i da je UFC itekako zainteresiran s obzirom na to da im nedostaju velike zvijezde koje mogu prodati velik broj PPV-a…

U čemu je onda problem?

Osim što Lesnar u konačnici mora prihvatiti ponuđene uvjete, što neće biti tako lako jer nikada do sada pregovori UFC-a i kečerske zvijezde nisu išli glatko, bivši prvak mora provesti neko vrijeme u USADA-inom anti-doping programu.

Podsjećamo kako je Lesnar pao na doping testu uoči posljednjeg nastupa u Octagonu (UFC 200), no UFC se “pravio lud” jer bi to ugrozilo njihovu najveću priredbu do tada, a vjerojatno i prodaju kompanije. Upravo zato ih Lesnarov protivnik u tom meču, Mark Hunt, sada tuži i traži milijunsku odštetu.

Lesnar je suspendiran, a čim se vratio u WWE, odlučio se isključiti iz USADA-inog anti-doping programa. Od ukupnih godinu dana suspenzije, Lesnar je odradio otprilike polovicu što potvrđuje da prije ponovnog ulaska u Octagon mora odraditi i ostatak u trajanju od 6 mjeseci.

Prema sadašnjim glasinama, univerzalni WWE prvak bi se trebao pojaviti u Las Vegasu na UFC-u 226 te bi nakon završetka meča između Stipe i DC-ja, prema planiranom scenariju, trebao izazvati pobjednika. Taj mega meč bi se trebao održati na UFC-u 232 29. prosinca ove godine.

No, to prevedeno znači da bi Lesnar već sada trebao biti u USADA-inom anti-doping programu kako bi sve stigao odraditi na vrijeme. Je li tome tako?

USADA ovaj put ne želi odgovoriti! Novinar Damon Martin je poslao upit vezan uz Lesnarov status, a dobio je neodređen odgovor. Inače je USADA vrlo precizna po ovim pitanjima, a ovakvi podaci su javno dostupni. Upravo je transparentnost bila jedan od ciljeva kada su UFC i USADA dogovarali suradnju. Ovaj put to nije tako…

“Ne možemo otkriti je li se borac povukao iz mirovine dok on sam to javno ne obznani”, stoji među ostalim u odgovoru na upit.

Novinar naglašava da je ovo prvi put da se ovako nešto događa te da je u prošlosti uvijek dobio traženu informaciju.

Ova praksa je još jednom pokazala da se pravila mogu modificirati po potrebi onog tko plaća. A ceh za čitavu anti-doping priču i USADA-ine usluge, plaća naravno Ultimate Fighting Championship. Pa neće valjda dozvoliti da im neka pravila unište iznenađenje i pompu koje planiraju proizvesti Lesnarovim povratkom.

Sjetite se samo kako je nastradao poznati reporter Ariel Helwani kada je uoči UFC-a 200 prvi otkrio kako UFC planira Lesnarov povratak…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI