Prvi borac koji je pobijedio McGregora: “Conor je plakao nakon tog poraza”

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2017 11:18h Autor:

Screenshot

Artemij Sitenkov ime je prvog borca koji je porazio Conora McGregora još u vrijeme kada je aktualni UFC-ov prvak bio tek na početku svoje karijere.

Sitenkov je za tu pobjedu nad tada 19-godišnjim Ircem zaradio tek 500 eura, ali tvrdi da je ta pobjeda jedini razlog zbog kojeg se još uvijek natječe. Litavac je u ljeto 2008. dobio ponudu da se za tu svotu bori s jednim od štićenika Johna Kavanagha, a slavni trener vjerovao je da će to biti lak posao za McGregora. No, Sitenkov je postao prvi čovjek koji ga je porazio u profesionalnoj MMA borbi.

“Vjerujem da su me vidjeli kao lakog suparnika, McGregor je želio popraviti svoj pobjednički niz i vidjeli su me kao savršenog protivnika. Fizički je bio veći pa su mislili da će me lako svladati. Prvi sam došao do submissiona protiv Conora. Tri njegova poraza došla su u parteru, to mu je najslabija točka”, ispričao je Sitenkov za Buzz.ie i otkrio da je McGregor plakao nakon poraza:

“Ta fraza, svi to spominju, da je plakao nakon borbe. Zvui kao da se hvalim time, i zato ne želim da pišete u tom stilu, kao da se hvalim. On je tada bio tinejdžer, imao je 19 godina i prvi put je izgubio. Normalno je da je malo plakao”.

33-godišnji Sitenkov je o pobjedi nad McGregorom i ranije govorio u medijima, a na Youtubeu se i danas može naći video te borbe. Conora je riješio u samo 69 sekundi, a Irac ostao ležati u boli.

Sitenkov je u karijeri ostvario 15 pobjeda i 16 poraza, ali od posljednjih 10 borbi izgubio je čak devet.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI