Rafael Dos Anjos: Moj honorar nije vrijedan uništavanja tijela za spuštanje u laku

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2017 19:41h Autor:

Rafael dos Anjos

Dok čeka svoju prvu borbu kao UFC velteraš, Rafael Dos Anjos objasnio je zašto je odlučio napustiti kategoriju u kojoj je donedavno bio vlasnik pojasa prvaka.

Punih osam godina je Rafael Dos Anjos nastupio u UFC-ovoj kategoriji do 70 kilograma. Nakon 18 borbi i skora 13-5, napokon je u ožujku 2015. godine dobio priliku postati prvak te je u tome uspio. Naslov je jednom i obranio, nakon čega ga prošlo ljeto gubi od Eddiea Alvareza, a nakon poraza u idućoj borbi, od Tonya Fergusona, odlučio je promijeniti kategoriju.

“Za onoliko koliko trenutno zarađujem, nije vrijedno da se svaku borbu spuštam na 70 kilograma. Da je u pitanju neki superfight ili borba za više novaca, spustio bih se. Ali, za ovo kakva je sada situacija, više nema smisla raditi takvu štetu svome tijelu”, izjavio je Dos Anjos.

Sada se postavlja pitanje kada će se dogoditi njegova prva borba u velteru. Proteklog vikenda bio je gost eventa u Fortalezi, pa je rekao nešto više o tome.

“Mislim da bi sjajno bilo boriti se otprilike u lipnju. Tada ću biti spreman, a želim nekoga iz vrha. Prva mi je želja bio Jorge Masvidal, jer smo od i ja jedini pobijedili Donalda Cerronea u njegovih 15 borbi, no Jorge se bori protiv Demiana Maie. Trenutno nemam ideju koga bih, ali mislim da se kao bivši prvak trebam boriti s top borcima.”

Srećom, velter je kategorija prepuna kvalitete i nema sumnje kako će UFC pronaći pravu borbu za brazilskog majstora.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI