Rafael Dos Anjos: Volio bih se boriti protiv mog najvećeg idola, Georgesa St-Pierrea

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.06.2016 21:19h Autor:

Rafael Dos Anjos

Iako nije borac koji proziva potencijalne protivnike, UFC-ov prvak lake kategorije ipak ima jednu želju. Volio bi se testirati protiv borca koji mu je najveći uzor, Georgesa St-Pierrea.

Rafael Dos Anjos trenutno je UFC-ov najtiši prvak, odnosno borac koji rijetko kada komentira nešto osim onoga što ga se izravno pita. Ipak, unutar gostovanja u MMAHouru Ariela Helwanija bio je upitan da ipak odabare jednog protivnika s kojim bi se volio susresti u bližoj budućnosti. On je odabrao jednog koji bi se uskoro mogao vratiti u kavez, možda baš u njegovu kategoriju:

“Veliki sam fan Georgesa St-Pierrea i bilo bi nevjerojatno kad bih se mogao boriti protiv svoj idola. Osim toga, to je novi ispit za mene, a i sigurno bi bila borba koja bi donijela veliki financijski profit. Naravno, ukoliko on može spustiti u laku kategoriju. Tu sam, pojas je kod mene.”

Kad je već spomenuo novac, nije mogao izbjeći pitanje o njemu. Rafael je upravo ove godine ostao bez ogromne svote novaca kad se ozlijedio te na kraju nije nastupio protiv Conora McGregora. Ipak, on ne žali za time, odnosno pušta da stvari idu svojim tijekom:

“Većina ljudi govori samo o novcu. Svima je drago imati novce, pa tako i meni. No, ne mogu reći da volim novac, ja se borim jer mi je to izazov. Volim svoj život i uživam u natjecanju te to nikako ne radim zbog novca.”

Prvo sad slijedi borba protiv Eddiea Alvareza, na UFC Fight Nightu 90, i to 7. srpnja u Las Vegasu. RDA je spreman i pun samopouzdanja:

“Eddie Alvarez je opasan borac koji je jako dugo u ovom sportu. No, on je tek jedan od boraca koje moram savladati, tj. on je idući na toj listi. Moj je zadatak da dođem tamo i dokažem svijetu i samom sebi tko sam i kako radim sa svojim timom. Ovu pobjeud planiram posvetiti upravo svom timu i svojim prijateljima. Te naravno još jednom dokazati svima kako sam pravi prvak i kako ću dugo držati ovaj pojas.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI