Reebok u prvoj godini borcima isplatio preko šest milijuna dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2016 16:37h Autor:

Reebok & UFC

S eventom u Ottawi, prošlo je godinu dana otkad je na snagu stupio ugovor Reeboka i UFC-a, a po njemu je u tih godinu dana borcima isplaćeno ukupno preko šest milijuna dolara.

Reebok je od početka borbe isplaćivao prema broju odrađenih nastupa u UFC-u, pa taj sponzorski novac za nove borce nije bio bajan, odnosno iznosi 2500 dolara, sve dok nemate pet odrađenih UFC borbi. Nakon toga raste na 5000 dolara, nakon dodatnih pet borbi na 10000 dolara i tako dalje. Borci s preko 20 borbi dobivaju 20000 dolara po nastupu, prvaci 40000, a izazivači 10000 dolara manje od njih. Na taj način Reebok je UFC borcima, na ukupno 35 odrađenih evenata, ukupno isplatilo preko šest milijuna dolara.

Koliko god se ta svota činila velika, riječ je o puno manjem novcu nego što su sponzori ukupno isplaćivali, dok su još bili dozvoljeni svi drugi, odnosno dok Reebok nije imao ekskluzivu kao jedini brand koji smije biti vidljiv na UFC opremi. Također, borci dobivaju 20-30 % od prodaje UFC opreme i suvenira s njihovim imenom, no ti iznosi nisu poznati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI