Robin Black: Izvori su mi potvrdili da je GSP zainteresiran za borbu s Bispingom

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.06.2016 11:21h Autor:

GSP & Michael Bisping

Je li moguće da će prva obrana naslova Michaela Bispinga biti protiv Georgesa St-Pierra? Nakon što je osvojio pojas u srednjoj kategoriji nokautiravši Lukea Rockholda na UFC-u 199 Britanac je umirovljenom GSP-u stavio ponudu na stol, a prema izvještaju kanadskog Fight Networka “Rush” je zainteresiran za taj meč.

“Ti (Robin Black) i ja imamo neke bliske prijatelje u ovom poslu koji su potvrdili da je priča istinita. I Bispingov i GSP-ov kamp su veoma zainteresirani za ovu borbu”, rekao je voditelj John Ramdeen.

Isto je zatim potvrdio njegov kolega Robin Black.

“Bisping se javno izjasnio da želi ovu borbu, ali mi smo čuli privatno da Georges već traži tu borbu.”

Black je zatim objasnio zašto za oba borca ovaj meč ima puno više smisla nego da se bore s novim izazivačima. Iako u srednjoj kategoriji postoji dovoljno izazivača poput “Jacarea” Souze, Chrisa Weidmana i Rockholda, 37-godišnji Bisping želi iskoristi svoj trenutni status i ostvariti maksimalnu zaradu, a borba s jednim od najboljih boraca svih vremena bi definitivno napunila kasu.

S druge strane, GSP koji je sport napustio 2013. obranivši svoj velter naslov protiv Johnyja Hendricksa, ne razmišlja o povratku zato da bi se dokazivao protiv novih izazivača, već je zainteresiran za što veća imena, što se ponovno svodi na ostvarivanje profita.

“Bisping se može boriti s Jacareima i Yoelima Romerima, ili se može boriti s GSP-em i postati najplaćeniji borac u sportu. GSP se također ne želi boriti s ovim mladim lavovima. Ne želi borce u usponu, on želi velika imena koja će mu donijeti veliku zaradu.”

Black je na kraju zaključio da sve ovo ne znači da će se borba nužno organizirati, ali s obzirom na UFC-ove interese, svakako se radi o jako unosnom meču koji zadovoljava njihove uvjete.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI